avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Norme metodologice la Legea nr. 230 din 2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Norme metodologice la Legea nr. 230 din 2007

Au fost sau nu publicate in Monitorul Oficial al Romaniei Normele Metodologice ale Legii nr.230 din 2007? Peste tot se afirma ca au fost aprobate prin 19 decembrie 2007, dar nu se specifica numarul hotararii de guvern, cu atat mai putin a monitorului oficial....
Ordinul A.N.R.S.C. nr.233/2004, M.Of. nr. 862/21.09.2004, art.3/3.29
Suprafata utila a apartamentului - suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor, asa cum este inscrisa in actul de proprietate sau in contractul de vanzare-cumparare. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, bai, WC, dus, bucatarie, spatii de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor.
LocatarB a scris:

Ordinul A.N.R.S.C. nr.233/2004, M.Of. nr. 862/21.09.2004, art.3/3.29
Suprafata utila a apartamentului - suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor, asa cum este inscrisa in actul de proprietate sau in contractul de vanzare-cumparare. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, bai, WC, dus, bucatarie, spatii de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor.


As inclina sa va dau dreptate, cu toate ca acest ordin se refera la incalzirea locuintelor si este normal sa fie numai suprafetele interioare, dar studiind un pic acest ordin am dat peste art.16(3): Cota-parte din proprietatea comună (CARE MA INTERESEAZA PE MINE) reprezintă raportul suprafeţei utile totale a locuinţei sau a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă faţă de totalul suprafeţei utile a tuturor locuinţelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din condominiu.

Deci se pune intrebarea: CE ESTE Suprafata utila a apartamentului si CE ESTE Suprafeţa utila totala a locuinţei ?

Rog un raspuns de la un consultant. Multumesc!
Sper sa nu aiba riduri:

Hot.20/17.01.1996 pentru stabilirea Normelor metodologice nr.1/17.01.1996 privind aplicarea Lg.112/1995 M.Of.16/23.01.1996.
In hotararea respectiva apare suprafaţa utilă a locuinţei , deci ... nu am un raspuns la intrebarea mea:((
LEGE nr. 230/6 iulie 2007
ART. 3
e) cota-parte indiviză - cota-parte de proprietate care îi revine fiecărei proprietăţi individuale din proprietatea comuna şi este egala cu raportul dintre suprafata utila a proprietăţii individuale şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale;
LEGEA LOCUINŢEI(114/1996)
Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, bai, WC, dus, bucatarie, spatii de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprind: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pana la 1,00 m, nisele de radiatoare, precum si suprafatele ocupate de sobe si cazane de baie (cate 0,50 m2 pentru fiecare soba si cazan de baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe. In cazul locuintelor duplex, rampa, mai putin palierele, nu se cuprinde in suprafata utila a locuintei.
- Suprafata construita pe locuinta, prevazuta in tabelul B, este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei; in cazul incalzirii cu combustibil solid, se adauga suprafata aferenta sobelor si cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafatele aferente boxelor de la subsol si ale garajelor care pot fi prevazute distinct.

Alte discuții în legătură

Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)