Buna ziua!
In data de 09.05.2010 sotul meu a avut un accident la Reghin, datorat neacordarii de prioritate la semnul stop de catre un tanar cu <exces de zel>, in ditamai intersectia. Doamne fereste sa fi fost cineva pe trecere de pietoni. In urma impactului frontal-lateral masina noastra a fost avariata total (mentionez ca in masina erau trei persoane) dupa spusele asiguratorilor RCA-ului vinovatului si anume EUROINS, fapt dovedit si de devizul facut la Mercedes Tg.Mures. Ne-au purtat cu vorba 3 luni de zile ca in final sa ne respinga dosarul de la plata. Acum am ajuns sa ne judecam si nu stiu ce sanse avem, mai ales ca s-a apelat serviciul 112, dar pana la urma s-a incheita intelegere amiabila, chiar daca la fata locului au fost 3 masini de politie, diverse departamente si nu prea avem poze de la fata locului, avem dar putin cam neclare deoarece au fost facute cu un telefon mobil si era noapte in jur de 23.30.
Va multumesc!
Cristina
Buna ziua!
Este suficient sa fie chemati ca martori cei aflati in masina si cel care a provocat accidentul, care a re calitate si de parat?
Este adevarat ca constatarile din raportul intocmit la 112 se obtin numai in cazul in care le solicita instanta?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
De cand m-am inscris pe acest forum am urmarit cu interes si problemele si necazurile altora pentru ca este posibil sa dau de raspunsuri utile si pentru mine. Multumiri d-lor avocati care il modereaza si vreau sa specific faptul ca interventia unor sustinatori ai unor firme de asigurari mi se pare axagerat de deplasata deoarece aceste firme practica niste preturi de dumping in defavoarea firmelor sigure si de buna credinta. Eu una stiu ca merita sa-ti faci un RCA la o asemenea firma, dar ce vina am eu cand unii care nu stiu sa respecte regulile de circulatie au preferat sa-si incheie polite RCA mai ieftine, dar fara nici o acoperire?
Eu sunt deja in proces cu Euroins si voi lupta pana in panzele albe pentru ca stiu ca in accident erau sa moara 3 persoane in masina, dar multumim lui Dumnezeu ca masina era foarte buna, dar nu mai este dupa ce am muncit pentru ea pe rupte.
Mi se pare absurd ca noi sa avem numai obligatii si restul sa se sustraga de la obligatiile lor stupid, evaziv si fara nici o esenta concreta.
O zi buna tuturor!
Sa inteleg ca nu dispuneti de un proces verbal emis de politie. In acest caz veti sustine proba cu martori. Ce nu inteleg eu este cum s-a avariat total masina iar cei din interior, trei persoane , nu au avutmacar o zgarietura incat sa necesite emiterea unui PV de catre politie. L-ati iertat pea usor pe cel vinovat. Oricum nu trebuioe sa cedati presiunilor asiguratorului si sereti o despagubire corecta.
trebuie propusi martorii care au fost in masina precum si proba cu interogatoriul paratului, mai mult de atat chiar si inregistrarea apelului la SNUAS - 112 este folositoare.