avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier fara victime! Buna ziua! As avea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier fara victime! Buna ziua! As avea rugămintea de a ma ajuta în privința unei ...

Buna ziua!
As avea rugămintea de a ma ajuta în privința unei întâmplări nefericite de care am avut parte în seara zilei de marți, 31.08.2021, astfel:
Am plecat din parcarea de langa blocul unde locuiesc, la volanul mașinii personale, după aproximativ 30 de metri, din stanga fără a mi se acorda prioritate, chiar dacă acel șofer avea și semnul de stop, spune că nu m-a vazut din cauza mașinilor parcate pe marginea șoselei pe care ma deplasăm eu, astfel a avut loc accidentul.
Inițial nu a recunoscut că este vinovat, dar ulterior a recunoscut și am încheiat înțelegerea amiabilă. Ulterior, am fost chemați pentru constatarea celor întâmplate, poze la masina mea avariata serios lateral stanga si fata, dar în urmă constatării de către cei de la Euroins, în loc să imi dea direct devizul, a spus domnul respectiv ca documentatia a fost trimisă și să astept o săptămână răspunsul de la daune.
Eu stiam ca trebuie sa primesc deviz pe loc, după care sa astept aprobarea dosarului la plata.
Dat fiind faptul că cei de la Euroins se află intr-o situatie destul de urâtă și din canalele media inteleg ca sunt pe cale de insolventa incepand de maine, 04. 09.2021, mi-e teama ca voi rămâne cu paguba și va trebui sa-mi repar mașina din banii mei. Mentionez ca eu am doar RCA, dar fără posibilitatea de a imi repara masina cu polița mea.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui să fac mai departe.
Va multumesc din suflet!
Cu respect, F. S.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2021
craiova3, utilizator
Cel mai recent răspuns: craiova3 , utilizator 13:16, 3 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru sfaturi, domnule Voinea!
Asa mi-a spus constatatorul la care m-au programat cei de la Euroins, ca trebuie sa astept devizul pentru a o putea baga in service-urile partenere Euroins. Nu am ales varianta de reparație în regie proprie, ca sa astept eu plata dosarului. Acolo era si service partener, dar și ei au spus că imi trebuie devizul de reparație și sa-l astept, după care sa revin. Stiu ca ei platesc foarte tarziu si din aceasta cauza am ales varianta de a repara masina la un service partener cu Euroins, asiguratorul poliței celui vinovat.
La constatarea altor accidente ale cunoscuților mei, în momentul constatării și a pozelor, pe loc au primit deviz cu ce este de reparat si masina a intrat direct la service-ul ales de respectiva persoana, pentru reconstatare si reparație, dar bineinteles ca a fost un alt asigurator.
Eu nu reclam faptul că nu fac plata cei de la Euroins, ci faptul că nu am acea foaie cu piesele de schimbat eliberată de ei ca sa am dreptul de a o baga in service.
Multumesc înca o dată pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2021
craiova3, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Masina lovita in parcare neculai29 neculai29 Buna ziua, Acum 7 zile masina mea a fost lovita de un autoturism in partea din spate stanga, in parcare. Cetateanul respectiv a ocolit o groapa si mi-a lovit ... (vezi toată discuția)