avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum imi pot repara masina daca cei de la Euroins ma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum imi pot repara masina daca cei de la Euroins ma amana

Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe drumul cu prioritate (Str. Frasinet) am firat la stanga, iar autovehiculul care venea de pe Str. Chiristigii nu mi-a acordat prioritate de trecere (avand indicatorul STOP la intersectie) si m-a tamponat in aripa stanga spate. Ca avarii vizibile: aripa stanga spate, prag stanga si contra-aripa stanga spate. Conducatorul auto si-a recunoscut vina, dar neavand documentul de constatare amiabila am mers la politie fiind la 150m de la fata accidentului. Ajungand la politie nu am rezolvat nimic. Ca recomandar a domnului agent de politie: schimb de numere de telefoane si copii Xerox de pe asigurarea si c.i, al celui care m-a tamponat. Am urmat pasii si a ramas sa ne intalnim Luni 21.12.2015. in ziua de Luni m-am intalnit cu vinovatul, am fost la sediul Euroins (acolo avea asigurarea cel care m-a lovit). Surpriza. ne-a intampinat o doamna care ne-a dat constatarea amiabila si ne-a comunicat sa mergem la alta adresa unde se afla constatatorul. ne-am deplasat si acolo unde acel domn nu avea timp, pleca pe teren. intr-un final am completat costatarea amiabila, si a ramas sa tinem legatura intre noi deoarece cei de la Euroins nu aveau program decat cu programari. Nefiind din localitate am sunat la sediul Euroins din Bucuresti si de acolo am putut lua legatura cu constatatorul din orasul Slobozia, jud. Ialomita. Foarte amabil domnul Acela mi-a spus ca daca pot sa ma deplasez cu masina sa vin in Slobozia pe data de 24.12.2015 (tot cu programare). I-am spus ca da, pot venii pentru ca trebuia sa ma prezint la locul de munca.

In data de 24.12.2015 orele 11:00 am fost la sediul Euroins din Slobozia , am facut actele si dansul mi-a transmis sec ca nu imi pot repara masina. celalalt conducator auto trebuia sa mearga la ei in Buzau ca sa faca constatarea. Problema este ca proprietarul si-a reparat masina pe banii lui iar eu raman cu paguba.

Am luat legatura cu proprietarul si a spus ca o sa se duca la constatare, dar nu stiu cand.

Domnul de la constatare mi-a facut poze iar in acel process verbal a trecut doar aripa cu bandou stanga spate. Surpriza: revopsite 50%. Am semnat doar dupa ce am scris ca vreau partile lovite vopsite integral si schimbarea pragului stanga.

Alta problema ??? Eu ce fac ??? Nu pot repara masina.
Ii pot da in judecata daca nu imi accepta repararea masinii?
Ce sfaturi puteti sa imi dati?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 13:11, 8 Ianuarie 2016
Din cunostintele mele Euroins va intra in insolventa cat de curand.
Recomand sa notificati Autoritatea de Supraveghere Financiara , si in cazul in care Euroins refuza plata despagubirii , ASF sa dispuna plata acesteia din Fondul de GARANTARE.

Va multumesc pentru raspuns.
Daca cel care m-a lovit si-a reparat masina si acum se duce sa ii faca costatarea, exista posibilitatea ca pe mine cei de la Euroins sa nu ma despagubeasca?
Fiind Craciunul nu am cum sa ma duc in service decat de luni 28.12.2015. Ar fi bine sa imi faca cei de la service (agreeat de Euroins) o constatare pe care sa o duc la constatatorul de la Euroins?
Exista termene peste care nu trebuie sa depasesc? Totusi nu vreau sa raman cu paguba.
Si ultima intrebare. De ce nu mi se plateste totul integral? Constatatorul imi achita 50% din revopsire pe motiv ca era ruginita. Noi cand facem asigurari RCA nu platim 50% din valoarea politei de asigurare. Eu imi vreau masina la fel cum era. In stare buna, dreapta, vopsita.

Va urez sarbatori fericite si un Craciun fericit alaturi de cei dragi.
Legea spune ca se readuce autovehicolul la starea de dinaintea producerii evenimentului asigurat .
Solicitatii asiguratorului ,in scris, sa va readuca masina la starea de dinaintea evenimentului si cum vede asiguratorul cele declarate de constatator .
De asenemea notificati in scris (Posta,email) ASF ca asiguratorul refuza plata despagubirilor in cazul in care raspunsul in scris al asiguratorului este acelasi ,adica 50% ,etc .
Repararea masinii fara dovada de reparatie constitue infractiune si se pedepseste cu inchisoarea (daca faptuitorul are antecedente) sau cu amenda .
In legislatia in domeniu asigurarilor, asiguratul (persoana vinovata) este obligat să înştiinţeze, în cel mai scurt timp, asigurătorul RCA cu privire la producerea evenimentului şi să precizeze împrejurările cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigaţiilor referitoare la acest eveniment să procedeze în conformitate cu instrucţiunile primite de la asigurător.

Pentru repararea autovehiculuilui, puteti merge la mai multe service-uri (agreate sau nu de asigurator) cu nota de constatare si solicitati deviz de reparatie. Daca atelierele reparatoare nu pot aduce autovehiculul in starea anterioara producerii accidentului, solicitati reconstatare pentru incheierea unui proces verbal suplimentar.

Alte posibilitati in afara de calea amiabila, este reclamatia la societatea de asigurare, sesizare ASF, actiunea in justitie.

Nu un ultimul rand o asigurare CASCO, este bunevenita.

Dupa data de 04.01.2016 revin cu informatii suplimentare. Am fost la service-ul agreat de Euroins si domnul de acolo mi-a explicat ca o sa faca o costatare dupa data de 04. Tot dansul mi-a explicat ca e bine ca mi-a trecut pe deviz inlocure aripa, bandou, si aparatoare aripa. Putea sa fie si mai rau. Acum ramane sa treaca sarbatorile si sa vad ce pot rezolva cu cei de la service, deoarece mi-au explicat ca e mult de munca si ca se rezolva. Revopsirea fiind corect apreciata de catre constatatorul Euroins (50% - suporta firma, restul eu) deoarece masina prezinta uzura si rugina.
Revin cu detalii.
La multi ani si sa nu aveti parte de accidente !!!!

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)
Asigurari geo_ci20 geo_ci20 Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron. am fost ... (vezi toată discuția)