avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut cu chitanta de mana

Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat chitanta si cu nume in clar.Chitanta contine datele de identificare atat ale imprumutatului cat si ale mele, mai putin ale martorului. Problema este ca nu am trecut in aceasta chianta un termen de restituire a banilor

Ce se poate/daca se poate face ceva in aceasta situatie pentru a-mi recupera banii?

Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:03, 15 Octombrie 2010
plangere la politie, unde veti prezenta chitanta de mana facuta cu ocazia imprumutului si in declaratia pe care o veti da sa nu omiteti sa scrieti si de martorul respectiv.
va trebui sa-l actionati in judecata, sa puteti in final sa-l executati silit. aveti nevoie de avocat
Notificati debitorul (prin executor judecatoresc-de preferat) ca este in intarziere pentru neplata debitului, eventual solicitatii ca in termen de..-n zile sa va fie restituit debitul, in caz contrar, formulati o actiune in pretentii (puteti incerca si o somatie de plata daca debitorul nu va contesta creanta).
investiti instanta cu o actiune in pretentii .
aveti grija la termenul de prescriptie. imprumutul find acordat in 2008, practic mai aveti un an de zile , la dispozitie sa-l actionati in instanta pe debitor.
La asa suma puteati merge la notar. Aveati un contract de imprumut , pe care il puteati executa silit fara sa va mai judecati.
Actiune in pretentii si functie de circumstantele spetei si o plangere penala.
Obligatoriu avaocat...daca notar nu ati vrut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in posesia unei declaratii scrise de mana din care reiese faptul ca am imprumutat o persoana cu o anumita suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Ramona1982 Ramona1982 am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)