Detin un PFA, iar anul trecut am lucrat cu o societate comerciala in baza unui contract de comision, ce avea ca obiect prestari servicii. Intrebarea mea daca impozitul de 16% trebuie sa il platesc eu integral, sau firma pentru care am lucrat trebuie sa plateasca 10%, si eu restul de 6%, avand in vedere faptul ca in contract nu este specificat acest lucru si daca trebuie sa mai platesc si la asigurarile de sanatate. Eu am taiat factura si chitanta pentru fiecare plata de la firma.Pana la ce data pot depune declaratia si cand trebuie platit impozitul? Va multumesc foarte mult!
Impozitul ti-l platesti tu integral. Banuiesc ca anul trecut ai facut o declaratie de venit estimat, iar acum trebuie sa faci regularizarea pe baza contabilitatii in partida simpla. Daca da, trebuie sa depui la administratia financiara declaratia 200 pana pe 15 mai.
Pe deasupra, tot tu trebuie sa iti platesti celelalte contributii: CAS (pensii) si FASS (asigurari sociale de sanatate).
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate!:D As mai avea o intrebare....nu am depus declaratia de venit anticipat, o sa am probleme din cauza asta?:-/
Legat de finalizarea declaratiei de venit pe anul trecut pentru PFA neplatitor de TVA. In situatia ca am emis facturi catre o firma cu care am avut relatii de buna colaborare cativa ani, dar care acum este aproape de faliment si nu mi-a achitat facturile emise, in declaratia de venit , implicit ca baza de impozitare,intra ca valoare aceste facturi?(neonorate?)sau doar facturile pentru care exista si un OP sau chitanta de plata etc Va multumesc