Buna ziua .Eu am mai multe intrebari.Va rog sa ma ajutati.C:sorry:um se tine contabilitatea pfa la after-school?, ce registre se folosesc si de unde se pot procura ?,cum se plateste impozitul pe venit?
In primul rand va spun ca v-ar trebui ajutorul unui contabil daca nu stiti nimic despre obligatiile fiscale ale unei PFA(macar pentru inceput).Impozitul pe venit il achitati in conformitate cu optiunea dvs de plata la deschiderea PFA-ului(declaratia de la fisc).Pentru inregistrari va trebuie un registru de incasari si plati de 100 file inregistrat si parafat la Ad-tia Fin de care apartineti si un Registru Inventar deasemenea inregistrat si parafat.In registrul de incasari si plati operati incasarile dvs ( in ordine cronologica) pe baza facturilor emise si a chitantelor si documentele care reprezinta cheltuielile dvs specifice domeniului de activitate ca sa le puteti deduce(cititi codul fiscal sectiunea impozit pe venit PFA-uri).Urmariti informatiile cu privire la declaratiile ce trebuie depuse la fisc pt PFA in anul ce incepe si de asemenea aveti grija cu privire la obligatiile catre bugetul asigurarilor sociale ( sanatate si pensii).
Contabilitate pfa
alina240
Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)