avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata penalitatilor neanuntate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata penalitatilor neanuntate

Buna ziua. Am si eu o problema destul de delicata de care am aflat azi printr-un accident nefericit. Am un card de credit cu ajutorul carora am achizitionat in 2 ani si jumatate 3 produse in rate.. astazi am sunat la biroul de informatii pt a intreba care este valoarea ratei de pe luna aceasta nevenind inca factura lunara pe care ei mi-o trimit. Am aflat astfel cu stupoare de la doamne cu care discutam cum ca as avea de plata penalitati 15 milioane peste 6 luni cand se incheie rata.Am intrebat de ce din momentu ce niciodata nu am intarziat cu plata, lucru confirmat si de operatoare, spunand clar ca eu in 2 ani si jumatate nu am primit p vreo factura cum ca as avea de platit vreo penalizare.Doamna de la telefon mi-a zis ca penalizarile sunt anuntate doar rau platnicilor care depasesc termenul de plata si ca datorita faptului ca eu nu figurez in aceasta lista nu am fost telefonata.Bineinteles ca am intrebt si pentru ce s-au aplicat penalitatile... in factura scrie clar negru pe alb ca este obligatoriu ca pana la data scadenta sa achit minimul de plata ce figureaza in factura.Acest minim de plata l-am achitat de 4 ori cand nu am avut suma suficienta pentru factura, toate acestea in termen de 2 ani si jumatate in care nici amcar o data nu am primit vreo hartie vre-un aviz cum ca as avea penalitati. Ce mi s-a parut ciudat si contradictoriu a fost ca respectiva mi-a zis ca aceste penalitate se aplica de prin octombrie 2007 cand am achizitionat un al 2-lea produs in rate... dar penalitatile cuprind acele plati doar cu suma minima datorata din urma cu 2 ani si jumatate...este posibil ca in 2 ani si jumatate o banca sa nuanunte clientul in nicio forma de penalitatile pe care acesta le are si sa mai si spuna ca sunt pe lista de buni platnici? Ce pot face in cazul acesta?Mie una mi se pare ilegal ... va rog frumos sa ma ajutati... multumesc
Cel mai recent răspuns: marina.simona , utilizator 13:50, 27 Ianuarie 2008
Penalitati pentru ce, daca ati platit la timp? Cand ati luat cardul ati semnat un contract, nu? Ce scrie acolo?
Mergeti cu contractul si dovada platilor la banca, poate nu ati fost corect sfatuita la telefon.
Sunt de aceeasi parere cu aureliangl, primul pas ar fi sa mergeti la banca sa aflati informatii suplimentare.
nu inteleg....ziceti ca exista o diferenta dintre o plata minima pe factura si intreaga factura? #-o si dvs ati platit de 4 ori minimul acela?
deci pe factura se specifica destul de clar ca pentru a nu fi penalizat trebuie sa platesti suma minima.... suma pe care am platit-o de 4 ori si nu am fost anuntata pe nicio factura cum ca as avea penalizari

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la ... Laurentiu197 Laurentiu197 Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la BRD și după cum mi sa spus de cei de la banca ca trebuie sa depun minim 50 de lei în fiecare ... (vezi toată discuția)
Probleme credit cu buletinul radu_alex035 radu_alex035 in urma cu 4 ani ,am contactat un credit doar cu buletinul ,pt 2 produse care valorau la vremea respectiva 1950 ron.contractul s-a facut p 48 luni cu o rata ... (vezi toată discuția)