avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme credit cu buletinul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme credit cu buletinul

in urma cu 4 ani ,am contactat un credit doar cu buletinul ,pt 2 produse care valorau la vremea respectiva 1950 ron.contractul s-a facut p 48 luni cu o rata de 65 ron.toata suma p perioada contractului se ridica la aproximativ 3000-3100 ron.p parcursul perioadei ,am platit aproximativ 3500ron.cind aveam bani ,depuneam mai mult,cind nu aveam ,depuneam acel minim de plata iar daca intr-o luna nu aveam bani sa depun,luna urmatoare depuneam dublu.chiar daca pina acum 2 luni (DE 2 LUNI ,NU LE-AM MAI PLATIT NIMIC)le-am achitat suma de aproape 3500 non,domniile lor ,mai vor inca 5600ron.CHIAR ESTE POSIBIL ASA CEVA?ma suna in disperare de 2,3 ori p zi ,pt a le returna datoria ,iar daca nu ,vor veni sa-mi puna sechestru.e posibil sa-mi puna sechestru fara o judecata ? ei la telefon asa imi spun.rog frumos daca este cineva in masura sa ma invete ce am de facut in continuare .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:55, 28 Noiembrie 2009
Contractele de credit sunt titluri executorii astfel incat nu e nevoie sa fiti actionat in judecata de banci sau firmele de recuperare; se vor investi acele contracte si se va trece la executarea silita.
Problema care poate fi discutata e cuantumul sumelor pe care le-ati platit , aici s-ar putea face o expertiza pentru a se vedea daca sumele adunate le datorati sau nu.
Contractele de credit de la acea vreme aveau o dobanda f. mare si asa cum spuneti si dvs. , rata nu era platita la scadenta , ci in functie de cum aveati banii. Din aceasta cauza, la suma stabilita initial ca rata lunara s-au mai adaugat si penalizarile de intarziere, calculate potrivit acelor contracte.
In orice caz, daca se va trece la executare silita, sa formulati o contestatie la executare unde sa cereti calcularea sumei datorate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
:Ocred ca dvs aveti o linie de credit pt persoane fizice... aveti si un card? suma minima de plata ... nu este acelasi lucru cu rata lunara. dvs ati platit doar dobanzile din ce inteleg:((

va rog studiati contractul de credit. aveti grafic de rambursare? in ce baza faceati platile?#-o
Cred ca ar fi bine mai inainte sa mergeti la banca sa solicitati extras de cont sa vedeti cum ati depus banii si cum au fost achitati (cat din penalitati, cat din dobanda si cat din capital s-a stins la fiecare plata a d-voastra) si doar in caz extrem sa solicitati o eventuala expertiza contabila. Aceasta ar putea costa jumatate din datorie si este greu de crezut ca acest calcul a fost altul decat cel stabilit in contractul de imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea creditelor neperformante FlorentinaG FlorentinaG Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante lorenzo29 lorenzo29 am avut un credit la banca,am ramas fara loc de munca si nu am mai putu plati ratele,mai aveam in total de platit 3500 lei ,la un moment dat banca m-a somat sa ... (vezi toată discuția)
Somati executare IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua In anul 2006 am incheiat ca persoana fizica un contract de leasing auto pe o perioada de 5 ani. Am achitat un avans de 20000 lei si un numar de 26 ... (vezi toată discuția)