avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

am avut un credit la banca,am ramas fara loc de munca si nu am mai putu plati ratele,mai aveam in total de platit 3500 lei ,la un moment dat banca m-a somat sa platesc in 48 ore toata suma restanta altfel vor trece la executare silita.Nu am reusit sa platesc iar dupa 2 luni am primit un plic de la o firma de recuperare cum ca creanta mea a fost cedata de banca lor si am de achitat 4100 lei ,iar acuma dupa un an am ajuns sa am 5600 si sa fiu ca ma executa silit firma de recuperari daca nu platesc aceasta suma in 48 ore.Din cate am inteles firmele de recuperare nu sunt in masura sa acorde credite si nu au suportul legal sa puna dobanzi sau majorari etc.
azi am luat contractul de credit si am gasit specificat urmatorul lucru:

''Banca poate initia procedurile legale pentru recuperarea sumelor datorate pe cale amiabila sau executare silita.Imprumutatul recunoscand bancii dreptul de a alege modalitatea si ordinea de urmarire a garantiilor.''

Deci dupa parerea mea banca a comis un abuz vanzand datoria mea unui tert.
am dreptate sau nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:05, 20 Septembrie 2013
E dreptul bancii sa cesioneze creanta si nu aveti cum sa va opuneti, nu e necesar acordul dvs pt asta. Mai departe, firma nu va solicita nimic in plus, ci numai ce ati fi datorat cf contractului, bancii. Aveti de restituit imprumutul impreuna cu dobanda si penalitati pt neplata la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)
Restanta banca Ciprian_33 Ciprian_33 Buna ziua!Sunt intr-o dificultate si sper ca aici sa gasesc un raspuns.Am facut un credit acum 4 ani la BCR.Timp de 3 ani am platit ratele insa de un an ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credite nedelcuc nedelcuc Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ... (vezi toată discuția)