avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte

buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am blocat financiar ,am intarziat cu plata ratelor mai mult de 200 de zile..Dupa aceste 200 de zile am solicitat in scris bancii o reesalonare la plata a creditului cu intentia sincera de a continua plata ratelor ,reesalonate Raspunsul bancii mi-a sosit pe doua cai si anume 1- dobanda la credit incepand cu 1 ian 2011 s-a modificat,in sus bineinteles,raspuns dat de banca si primit de mine prin posta
2-creantele mele au fost cumparate de o firma de recuperari careia eu datorez o suma .........pe care eu ar trebuie s-0 platesc acestei firme imediat ,neconditionat.....aceasta somatie am primit-o tot prin posta la interval de o saptamana,venita de la o firma de recuperari.

Am incercat inca o data sa solicit lamuriri suplimentare din partea unei sucursale a respectivei banci si am constatat ca banca nu doreste ca eu sa-mi platesc ratele in continuare ,nu accepta nici un fel de discutie cu mine ,efectiv nu mai recunoaste contractul de creditare incheiat cu mine in 2007.

ce pot face eu acum ,legal , -sa platesc rate lunare la credit nu am cui ,
-sa platesc intregul credit ramas nu am cum.
-sa stabilesc o reesalonare cu firma de recuperare mi se pare o aberatie,,,deoarece eu nu am nici o obligatie fata de nici o firma de recuperare dar mai stii romania este tara tuturor posibilitatilor
Va rog un raspuns .cu stima Geo
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:23, 11 Aprilie 2011
S-a incheiat un contract de cesiune de creanta, intre banca si firma de recuperare. Dvs aveti calitate de debitor cedat, astfel ca ce datorati bancii, datorati acum catre firma de recuperare. Fiind notificat de catre firma de recuperare, va trebuie sa achitati ce datorati bancii, catre aceasta firma.
Puteti verifica daca in contractul de credit se mentioneaza conditiile in care banca avea dreptul sa cesioneze creanta.
Am primit o notificare de la o firma --K-- prin care m-a anunta ca: S.C. in calitate de cedent ,a cesionat,transmis si vandut catre S. creanta pe catre cedentul o detinea {habar nu am eu de unde o detinea} prin urmare ,creditorul datoriei mele devine S.

Nu inteleg cum a REUSIT creanta mea la [BANCA] sa devina proprietate unor SRL[A]-URI. Nu m-a anuntat nimeni cum s-a transferat creanta de la [BANCA] la S.

Ultimul detinator al creantei mele,,respectiv S. ,I-MI SOLICITA ,TELEFONIC, PRIN INTERMEDIUL CELOR DE LA K.,SA PLATESC NISTE SUME DE BANI INTR-UN CONT LA BANCA [EDITAT]..... DACA INTRU IN ACEST JOC DUBIOS ,SI PLATESC RATE LUNARE BANESTI CATRE UNUL DIN ACESTE SRL-URI,,,OARE EU I-MI PLATESC CREDITUL PE CARE L-AM LUAT DE LA [BANCA]?SAU PIC IN PLASA UNOR ESCROCI FINANCIARI.? CUM VOI PUTEA EU DEMONSTRA VREODATA CA PLATESC RATA LA [BANCA] PLATIND EFECTIV BANII IN CONTUL UNUI SRL CU CARE NU AM NICI UN CONTRACT ?

CU STIMA GEO
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
luati legatura cu societatea de recuperare si incercati sa stabiliti in scris care sunt coordonatele datoriei dvs catre ei. Astfel puteti incerca o negociere a sumelor pe care le veti plati cu periodicitatea stabilita, apoi intocmiti un angajament de plata, de tip grafic de rambursare. Chiar daca initial, creditul contractat de la banca era negarantat, nu omiteti faptul ca, se poate ca, in timp, societatea de recuperari sa solicite executare silita si astfel sa va fie vandute alte bunuri proprii pe care le detineti, pentru acoperirea acelei datorii si a tuturor cheltuielilor de recuperare.
in contractul de credit scrie ca banca are dreptul sa cesioneze creantele catre alta societate ,nu sunt specificate conditii anume . cu stina Geo
GEO GEO GEO a scris:

in contractul de credit scrie ca banca are dreptul sa cesioneze creantele catre alta societate ,nu sunt specificate conditii anume . cu stina Geo


Cesiunea de creanta este prevazuta de lege.
Discutii purtate pe aceasta tema:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Credit - cesionat unei societati recuperari creante criss_dv criss_dv Buna ziua,ieri am primit o notificare de la aceasta firma ca trebuie sa achit in 15 zile calendaristice suma de 41000euro sau ma executa silit.Nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare credit bancar patrik007 patrik007 Buna ziua. In urma pierderii locului de munca (foarte bine platit) nu am mai putut achita ratele la un credit de nevoi personale. La un moment dat cam dupa ... (vezi toată discuția)