avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperare credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperare credit bancar


Buna ziua. In urma pierderii locului de munca (foarte bine platit) nu am mai putut achita ratele la un credit de nevoi personale. La un moment dat cam dupa un an in care n-am platit nimic , am prins niste banuti si i-am dus la banca , cam 4000 de lei , apoi a mai trecut un an fara plati timp in care am fost contactat de o firma de recuperare care la un moment dat a renuntat. Acum cam 6 luni a inceput sa-mi trimita acasa o gramada de somatii alta firma de recuperare. Singura mea problema este ca aceasta nu m-a convins ca pot sa fac o noua intelegere cu ei in numele bancii , cu alte cuvinte eu din partea bancii nu am primit nici o instiintare cum ca au predat contractul meu recuperatorului respectiv. Sincer asi putea incepe sa platesc in urma unei intelegeri insa mi-e teama ca nu cumva dupa un an sau doi sa renunte ca si ceilalti si pe urma sa ma i-a altii de la inceput. Am solicitat prin email documente care sa ateste faptul ca banca m-a incredintat acestei firma insa tipul care ma tot suna zice ca acele scrisori sunt suficiente. Ce sa fac in acest caz ? Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:34, 30 Martie 2011
Probabil ati fost cesionat unei alte societati, iar societatea de recuperari este mandatara sa recupereze creanta. In somatiile care le aveti scrie ceva de cesiune precum si daca cesiunea a fost inregistrata in Arhiva Electronica de garantii Reale Mobiliare, precum si seria si data sub care a fost inregistrata? Daca pe somatii nu va apare acest lucru, sunati societatea de recuperari sa va dea seria.
Banca nu este obligata sa va notifice cu privire la cesiune, practic ei au vandut creanta dv, in cadrul unei vanzari in masa a creantelor restante.
Apoi intrati in Arhiva, aceasta este publica, puteti intra de pe calculatorul dv, si la creditor persoana juridica, introduceti societatea ce a cesionaa( atentie, societatea cesionara, nu societatea de recuperari), iar dv comparati seria de pe notificari cu seria din lista, cand gasiti seria, dati click pe ea si va cautati numele.
Este in interesul dv sa ajungeti la o intelegere cu societatea de recuperari, solicitandu-le chiar sa va reesaloneze creditul. In acest caz, trebuie sa dati dovada de responsabilitate si ca daca vi se va accepta o reesalonare pe mai multi ani, veti fi bun platnic.
In alta ordine de idei, daca nu doriti sa ajungeti la o intelegere cu ei, societatea de recuperari va va da in judecata si tot vor recupera banii.
Odata ce veti incheia cu ei un acord de plata acestia, iar dv veti respecta acel acord acestia nu va vor cesiona altei societati.

Daca creditul dv a fost cesionat aceasta cesionare s-a facut in baza codului comercial si al codului civil, aceasta cesiune este legala, iar eforturile dv de a intoarce dosarul, inapoi, la banca sunt in zadar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Credit restant vs firma recuperare creante nicu_g80 nicu_g80 cum sa procedez in urmatoarea situatie? am luat un credit de nevoi personale pe care la un moment dat nu am mai continuat sa-l platesc. dupa o perioada a ... (vezi toată discuția)
Executare silita si cesionare creanta? creatorz creatorz Buna ziua. Am obtinut un credit de nevoi personale la banca pe 5 ani.Timp de 4 ani am platit rata integral dupa care am fost disponibilizat si nu am mai ... (vezi toată discuția)