avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita si cesionare creanta?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita si cesionare creanta?

Buna ziua.
Am obtinut un credit de nevoi personale la banca pe 5 ani.Timp de 4 ani am platit rata integral dupa care am fost disponibilizat si nu am mai putut plati.Dupa ce am platit o vreme 2/3 din rata nu am mai putut plati deloc. In luna aprilie 2013 am primit o somatie de la un executor judecatoresc, intelegandu-ma cu acesta sa incep sa platesc cat pot in fiecare luna dupa gasirea unui loc de munca.Am inteles ca, in momentul in care esti dat la executor nu mai cresc dobanzile. Acum, dupa 2 luni de la somatia primita de la executor am primit un telefon si de la o firma de recuperari creante, reprezentantul acesteia spunandu-mi ca banca la care am creditul a cesionat creanta in favoarea lor dandu-mi de inteles ca dobanzile vor creste in continuare daca nu fac un acord de plata cu firma lor. Sa inteleg ca banca a renuntat la executor?? Sau se folosesc de orice mijloace pentru a-si recupera banii? Cum pot fi si la executor si la firma de recuperari creante? Cesiunea de creanta se poate face fara acordul meu doar intre banca si firma de recuperari? Am primit recent si notificare de cesiune de creante intre banca si firma de recuperari. Dobanzile la creditul meu cresc din nou din momentul in care banca a cesionat creditul meu catre firma de recuperari creante? Ce se poate face in aceasta situatie? Mentionez ca suma datorata catre executor(cheltuieli de executare) nu mai apare in scrisoarea de la firma de recuperari dar apar 500 ron in plus?? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare credit bancar patrik007 patrik007 Buna ziua. In urma pierderii locului de munca (foarte bine platit) nu am mai putut achita ratele la un credit de nevoi personale. La un moment dat cam dupa ... (vezi toată discuția)
Restante rate banca rosiorilor rosiorilor In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat ... (vezi toată discuția)