avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante rate banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante rate banca

In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat bancii o amanare cu 3 luni de zile a platei ratelor. Banca nu a dat nici un raspuns nenumaratelor mele solicitari, si am primit mai multe somatii de la o firma de recuperari ( fara ca banca sa ma informeze ca a cedat acesteia creditul) care imi solicita sa achit tot creditul pana la data de....., sau sa achit o anumita suma de bani (foarte mare). Nu am serviciu, nici sotia nu are serviciu, nu am garantat creditul cu nimic, nu avem absolut nici un bun pe numele nostru, nu am semnat nici un document cu firma recuperatoare, nu am contractul de cesiune al creditului.
1. Ce pot face in aceasta situatie?
2. Se poate pune sechestru pe bunurile parintilor?
3. Ce pot pati daca in continuare nu gasesc un serviciu si nu pot plati creditul?
4. Cum as putea stopa dobanzile care se aplica in fiecare zi?
5. Pot da in judecata banca sau firma recuperatoare, si daca da ce pot solicita si conform carei legi?
6. Ce pot obtine de la instanta?
Astept raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:56, 9 Februarie 2014
Pana nu aveti nimic pe numele dvs si nici loc de munca, nu va pot executa. Pot incepe procedura, dar nu au ce sa execute. Contractul de cesiune sunt obligati sa vi-l dea, faceti o cerere in acest sens, dar nu erau obligati sa va anunte cand au cesionat creanta, ce au facut este legal. Aveti cum stopa penalizarile doar daca faceti cu firma de recuperare o intelegere de plata si primiti un plan de rambursare in scris. Daca timp de trei nai nu se incepe procedura de executare silita, datoria se prescrie. Daca se incepe procedura, dar nu au ce sa execute si 6 luni nu se intampla nimic, datoria se prescrie. Daca va angajati pot sa va execute atunci pe 1/3 din venituri. De dat injudecata puteti doar daca aveati asigurare de somaj si nu v-au lasat sa beneficiati de ea, sau daca contractul contine clauze abuzive. De asemenea, daca imprumutul a fost facut dupa intrarea noului cod civil in vigoare, tinand cont ca circumstantele dvs s-au schimbat brusc si fara sa le puteti anticipa.
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate si cu respect va mai cer un sfat:
Ultima rata pe care am achitat-o cat am fost angajat a fost Septembrie 2011, iar pana in prezent am primit din partea firmei de recuperare numeroase somatii si notificari atat in cutia postala cat si recomandate. In acest an , in luna septembrie se implinesc 3 ani de la plata ultimei rate catre banca. La ce sa ma stept din partea firmei recuperatoare daca nu voi reusi sa-mi gasesc un serviciu cu carte de munca.
Somatiile si notificarile nu fac nimic, nu intrerup termenul de prescriptie. Tot ce pot sa faca este sa inceapa procedura de executare.
am primit doua somatii , una care avea antetul unui cabinet de avocatura dar in josul paginii astampila si semnatura firmei de recuperari in care mi se punea in vedere sa platesc creditul in 48 ore pentru a evita procedura de executare silita,fiindca va urma sa apeleze la cele trei proceduri de recuperare a acestuia, iar cea de-a doua avea antetul , stampila si semnatura unui executor judecatoresc in care se mentiona datoria, ca trebuie sa o platesc in 48 ore de la primirea acesteia, iar daca nu se va recurge la cele trei forme de recuperare a banilor.
Este posibil ca firma de recuperari sa solicite in mod direct unui avocat sau unui executor judecatoresc trimiterea de somatii si inceperea executarii silite ( poprirea veniturilor, executarea bunurilor mobile, executarea bunurilor imobile) fara sa fi anuntat ca s-a recurs la acest fapt si fara sa-mi fi itentat actiune judecatoreasca si sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.
Daca este posibil va rog sa-mi spuneti conform carei legi. Astept raspuns. Va multumesc.

Firma de recuperari a solicitat deja unui executor judecatoresc sa pune in executare titlul executoriu, iar acesta pt a va executa silit, doar cere incuviintare de la instanta , posibil ca a si obtinut deja. Nu va fi un proces in care sa fiti citat, cererea pt incuviintare, se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Penalitatile se calculeaza in continuare cf contractului de credit.
Daca nu aveti bunuri si nu sunteti angajat, nu are ce sa va ia, cel putin deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
Imobil dobandit prin donatie poate fi executat? viopoe viopoe Buna ziua, am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot ... (vezi toată discuția)