avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Desfasurare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Desfasurare executare silita

cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. pana acum nu s-a intamplat nimic. pe mine ma anunta cineva cand incepe executarea? de lajudecatorie sau un executor?
Cel mai recent răspuns: sarim , utilizator 22:25, 12 August 2013
Nu va faceti griji majoritatea firmelor de recuperari creante prefera sa streseze cu notificari,telefoane,oferte de esalonare etc in speranta ca debitorul va ceda presiunilor.In functie de valoarea debitului exista si posibilitatea ca pana la urma sa incerce executarea dvs silita dar veti primi o somatie/notificare din partea exec judec cand va incepe procedura.
Deocamdata acele instiintati reprezinta somatii urmand ca dupa incuviintarea instantei Biroul Executorului Judecatoresc sa procedeze la executare.Cu siguranta BEJ va va notifica.
Multumesc pentru raspuns. daca au trecut 3 ani de cand trebuia sa platesc creditul la firma de recuperari, si nu am platit, se prescrie? daca da...... ei mai pot cere executarea mea silita? mai risc pe viitor ceva actiune indreptata inpotriva mea din partea firmei de executari?
am uitat sa precisez ca eu am luat un credit cu buletinu, fara sa trebuiasca sa girez cu ceva. in cazul asta ei trebuie sa ceara executarea mea silita la judecatorie, urmand un proces sau pot direct la un executor?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
gi-jane2, moderator
Din pacate executarea silita se face fara obligatia de a fi citati. Executorul cere instantei executarea si va pune in fata faptului implinit. Eu sunt deja inaceasta situatie si nu am platit ratele de 4 ani. Prescrierea datoriilor se face dupa 3 ani de la data de plata a ultimei rate. Eu am luat creditul in 2007 si nu am mai platit din 2008 si am ajuns la executare silita. Cred ca cel mai bine e sa consultati un avocat pentru a va lua masuri de precautie. Dca nu va puteti plati datoriile incercati sa instrainati tot ce aveti deoarece la executarea silita se executa si imobilele chiar daca nu au fost girate.
Succes
de cand a preluat firma de recuperari ceante bancare a trecut 3 ani, lor nu le-am platit nici o rata deci nu s-a prescris?
mai pot ei sa ceara executarea mea silita pe viitor?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Executare silita ancamois ancamois buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest ... (vezi toată discuția)
Termen prescris raoul26 raoul26 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns referitor la actiunile de prescriere? Nu am gasit foarte multe detalii despre asta pe ... (vezi toată discuția)