buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest executarea?reamintesc ca am luat o masina de spalat cu buletinul prin 2005 si nu am reusit sa achit...multumesc#-o
Contestatia la executare trebuie se o faceti in termen de 15 zile din momentul in care ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.Executarea silita incepe prin comunicarea ,ori dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi,incheierea de incuviintare a executarii ori, somatiade executare.Executarea silita se face exclusiv prin intermediul executorilor judecatoresti, conform art.623 NCPC.Instiintarea primita de la o firma de recuperari creante,nu are caracterul unui act incepator de executare,ca atare, nu de la data primirii acestei instiintari curge termenul de contesatie a executarii silite.In functie de ultima rata achitata curge termenul de prescriptie de 3 ani a executari silite.
multumesc deci de la ultima rata platita sunt vreo 9-10 ani sa inteleg ca s-a prescris?daca vine o instiintare de la executor unde pot sa ma adresez pentru contestatie si inca o intrebare in tot acest timp poate firma sa imi faca proprire pe salar fara sa ma anunte?sau si asta depinde de executor?
multumesc
Contestatia la executare o faceti la instanta de executare,poprirea se va institui de executorul judecatoresc la cererea creditorului(firma de recuperari creante)
Card efg
Leana1999
In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)