avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma recuperare credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma recuperare credite

Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ela [FIRMA RECUPERARI], care se ocupa de recuperat creditul. Am negociat o reducere la inceput si din 3 in 3 luni reeesalonarea platii, adica sa creasca gradual. Am facut chestia asta cateva luni, am respectat data platii. Azi m-a sunat o doamna care m-a luat amenintator ca trebuie s aincep sa platesc mai mult de 200 ron. I-am spus ca nu am cum decat asa, pana in vara> raspunsul a fost: atunci va adaugam penalitati si reducerea aceea obtinuta la inceput(din penalitatile lor) am sa v-o adaug la restul d eplata. Intrebare: au voie sa faca asta? eu nu am semnat nci o hartie cu ei. Ce masuri pot sa iau impotriva acestei hartuieli?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nedelcuc , utilizator 12:10, 16 Februarie 2011
Luati legatura cu banca si intrebati daca imprumutul dvs. a fost cesionat in favoarea [FIRMA RECUPERARI]. Firma de recuperari creante nu are dreptul sa va adauge penalitati, altele decat cele care se regasesc in contractul cu [BANCA], fara a avea un nou contract semnat sau un act aditional la cel deja existent, cu acordul dvs.
Din pacate, la noi in tara firmele de recuperari creante au o politica de intimidare a debitorilor foarte agresiva, insa nu intotdeauna intemeiata.
Pe o hartie pe care o primesc pe mail lunar, scrie asa: ,,Va informam ca [BANCA] a cedat catre [CESIONAR1] si ulterior catre [CESIONAR2], societati specializate in achizitia de creante, acestea din urma imputernicind pe [FIRMA RECUPERARI] in vederea recuperarii acestei creante ''.
Suma totala pe prima somatie era de 6844 ron din care o parte era datoria, o parte penalitatile lor. ma negociat sa-mi scada din aceasta suma si s-a ajuns la suma de 6000 ron si sa platesc trei luni 100 ron, alte trei luni 150 ron si alte trei luni 200 ron. Acum vor s aplatesc ori cel putin 250 ron, ori daca nu vreau reducerea initiala nu se mai aplica. Nu stiu ce sa mai fac!!!! daca pe hartia aia scrie ca [BANCA] a cesionat creditul, e clar, nu???
am uitat sa mentionez ca nu am semnat nimic cu [FIRMA RECUPERARI]. Totul s-a discutat la telefon iar o ,,intelegre d eplata'' o primesc lunar pe mail. Si in cazul in acre este intr-adevar cesionat creditul si astia vor sa nu-mi mai reduca penalitatile cum dicutasem initial, ce pot sa fac? Acum chiar nu stiu ce s afac pt ca doamna de la [FIRMA RECUPERARI] mi-a inchis tel in nas!
Da, in momentul de fata dvs. nu mai sunteti debitor fata de [BANCA], ci fata de [CESIONAR2], in calitate de cesionar, dvs. avand calitatea de debitor cedat.
Cesionarul, in speta [CESIONAr2], devine creditor pentru valoarea nominala a creantei, indiferent de pretul pe care l-a platit si chiar daca cesiunea s-a facut cu titlu gratuit. Deci ceea ce dvs. datorati [BANCA] (credit neachitat si penalizari aferente).
Cel mai intelept ar fi sa mergeti la noului creditor si sa solicitati, de comun acord, o renegociere de plata a debitului dvs., materializata printr-un inscris constatator (act aditional etc.), semnata de ambele parti (creditor si debitor), pentru a putea avea o siguranta asupra a ceea ce ati platit si a ceea ce urmeaza sa platiti.
Cu privire la inchiderea telefonului ,,in nas,,, unele societati de recuperari creante au un personal care, din nefericire, lasa mult de dorit la capitolul comportament.
Mai mult decat atat, dvs. in calitate de tert (debitor cedat) ar fi trebuit sa fiti instiintat prin intermediul unui executor judecatoresc cu privire la cesiunea dintre [BANCA] si [CESIONAR2] si nu pe mail.
multumesc pt raspuns. In ceea ce priveste mersul la Creditor, daca cu doamna aceea nu m-am inteles sa-mi lase in continuare rata de 200 de ron atat cat puteam plati, nu stiu daca este in regula acum sa o sun eu sa-i spun, bine, platesc cart cereti adica 250 ron minim. Eventual poate sa-mi raspunda ca platesc 300 de ron si platesc suma integrala, adica fara reducerea la penalitati. Nu stiu cum e mai bine sa procedez. Sa nu mai achit si sa astept sa se milogeasca ei de mine si sa nu raspund la telefon? sau sa ma duc acolo si sacer incredintarea dosarului meu altei persoane?

Alte discuții în legătură

Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Negociere cu firma de recuperare - merita ??? ko_ny ko_ny Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire ... (vezi toată discuția)
Conflict firma recuperari creante SOREL_75 SOREL_75 Buna seara, in 2008 an luat un credit, credit pe care doi ani mai tarziu nu am mai avut posibilitatea sa-l platesc. Dupa direrse reconcilieri esuate cu baca ... (vezi toată discuția)