avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma recuperare credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma recuperare credite

Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ela [FIRMA RECUPERARI], care se ocupa de recuperat creditul. Am negociat o reducere la inceput si din 3 in 3 luni reeesalonarea platii, adica sa creasca gradual. Am facut chestia asta cateva luni, am respectat data platii. Azi m-a sunat o doamna care m-a luat amenintator ca trebuie s aincep sa platesc mai mult de 200 ron. I-am spus ca nu am cum decat asa, pana in vara> raspunsul a fost: atunci va adaugam penalitati si reducerea aceea obtinuta la inceput(din penalitatile lor) am sa v-o adaug la restul d eplata. Intrebare: au voie sa faca asta? eu nu am semnat nci o hartie cu ei. Ce masuri pot sa iau impotriva acestei hartuieli?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nedelcuc , utilizator 12:10, 16 Februarie 2011
In situatia in care nu va achitati debitele riscati sa fiti chemati in fata instantei de judecata, iar la finele procesului veti plati pe langa ceea ce datorati si onoraii avocat plus alte taxe judiciare, in situatia in care dvs. veti fi gasit cel vinovat.
Ar fi de preferat calea amiabila a negocierii si a incheierii unui inscris constatator.
Rog frumos toti utilizatorii care au folosit denumiri ale unor societati, in discutiile postate, sa le stearga.
Amintesc faptul ca in forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Sanctiunea pentru nerespectarea acestei atentionari, ar putea fi stergerea mesajului in cauza.
Multumesc frumos pentru intelegere.
Stefania M a scris:
dvs. in calitate de tert (debitor cedat) ar fi trebuit sa fiti instiintat prin intermediul unui executor judecatoresc cu privire la cesiunea dintre [BANCA] si [CESIONAR2] si nu pe mail.

Puteti argumenta, va rog?
Pana la urma nu am primit un raspuns exact de la nimeni ci doar pareri generale. Revin cu un rezumat mai clar.
-Am primit o somatie de la un cabinet de avocatura care imi spune ca figurez catre societatea X (de recuperare) cu un debit ca urmare a nepaltii ratelor la banca. In acelasi plic am gasit si o alta hartie in care spune ca subscrisa societatate de recuperare X in urma cedariide catre banca a creantei catre cere executarea silita.
- Am primit o alta hartie cu decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca in care scrie ca stoparea procedurii se face prin efectuarea platii.

am luat legatura cu soc de recuperare si pe hartia aceea era asa: debit principal 4770 ron si penalizari 2267 ron, total 7000 ron si am negociat cu ei ca incep sa platesc dar sa scada din penalitati. Am ajuns sa paltesc gradual. problema mea e acum ca nu pot s aplatesc o rata marita , ci doar 200 ron pe luna inca o perioada de vreo 6 luni. Nu au inteles si au spus ca daca nu imi majoreaza rata, nu imi mai beneficiez de acea reducere. Si a ramas in aer pt ca am spus ca nu pot plati mai mult.

Intrebari la care astept raspuns clar:
1. e legal sa perceapa acea penalitate?
2. daca nu pot plati mai mult pe luna, au voie sa nu-mi mai acorde reducerea la penalitate? doamna de la soc. a invocat nu stiu ce lege in care spune ca daca nu respect intelegerea, au dreptul sa revina asupra reducerilor. E legal? au voie?
3.care e cea mai buna solutie pt mine? sa platesc in contiuare 200 de ron/luna si sa fac scandal ca eu tin de reducereea aia in continuare??
Nu am semnat nimic cu ei, am platit doar in urma intelegerilor verbale. Nu am pe nimic pe numele meu , sunt doar salariata.

4. sa incetez sa mai platesc si sa ma duc la ei la sediu si sa spun ca incep s aplatesc doar cand semnam ceva impreuna?

astept raspunsuri clare si la obiect!!!!multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea datoriei catre o firma de recuperari creante meme1234 meme1234 as dori sa stiu atunci cand o datorie ajunge la firma de recuperari creante, firma respectiva, ce suma poate reclama cu temei legal? ma refer cat restanta ... (vezi toată discuția)
Negociere cu firma de recuperare - merita ??? ko_ny ko_ny Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire ... (vezi toată discuția)
Conflict firma recuperari creante SOREL_75 SOREL_75 Buna seara, in 2008 an luat un credit, credit pe care doi ani mai tarziu nu am mai avut posibilitatea sa-l platesc. Dupa direrse reconcilieri esuate cu baca ... (vezi toată discuția)