avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conflict firma recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conflict firma recuperari creante

Buna seara, in 2008 an luat un credit, credit pe care doi ani mai tarziu nu am mai avut posibilitatea sa-l platesc. Dupa direrse reconcilieri esuate cu baca creditul mi-a fost cesionat catre o firma de recuperari creante. Dupa nenumarate discutii cu noul creditor am reusit sa ajungem la un asa zis "consens" adica eu i-mi iau angajamentul ca pana la sfarsitul lunii in curs achit integral creanta la care mi se face o reducere de 35%!!!! Pana aici as zice ca toate sunt bune si frumoase numai ca la solicitarea mea de a mi se trimite la adresa de corespondenta o notificare cu suma finala de plata, adica soldul cu un disount de 35 %, m-am lovit de un refuz! mi s-a argumentat ca astfel de notificari nu se fac dar imediat dupa ce voi confirma plata voi primi o "adeverinta" din care sa rezulte faptul ca mi-am achitat integral datoriile catre ei.
Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare??? mentionez faptul ca nu am semnat nici un fel de hartie cu firma de recuperare, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SOREL_75 , utilizator 20:18, 24 Ianuarie 2012
Solicitati acestei firme de ''recuperari debite'' dovada faptului ca banca la care sunteti debitor a cesionat creditul dvs.Daca nu pot face aceasta dovada,ne aflam in prezenta unei tentative de inselaciune ,fapta prevazuta si pedepsita de legea penala.
Dovada lor de preluare a creantelor de la banca mi-a fost oferita pe site-ul ministerului de justitie, banca mi-a confirmat inchidera contlului si stergerea datoriilor.
Problema mea este ca vreau sa inchid aceasta datorie in baza unei "harti" din partea recuperatorului in care sa fie mentionat soldul negociat ( diferenta este considerabila..35%), iar acesta refuza sa mi-o trimita! desi in perioada sarbatorilor am primit trei notificari de plata acum mi se spune ca este imposibil sa-mi trimita o astfel de notificare!
vreau un sfat acum ce sa fac...sa platesc in baza intelegerii telefonice sau....unde ma pot adresa pentru a afla veridicitatea acestei negocieri?
Multumesc pentru raspunsurile venite la momentul oportun!!!
Problema solutionata
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
SOREL_75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)