avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

pt a fi jurist e necesara sustinerea unui examen, sau e de-ajuns licenta de drept?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:20, 18 Octombrie 2010
Toti lincentiatii in drept devin juristi.Insa va puteti gasi un job de consilier juridic , aceasta fiind o conditie pentru a va inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici.Veti efectua un stagiu de 2 ani, iar apoi va veti sustine examenul de definitivat.
Pt a fi jurist este necesar in primul rand sa aveti un loc de munca ca si jurist , bineinteles sa fiti licentiat a unei facultati de drept. Apoi daca doriti sa va inscrieti la Colegiul Consilierilor Juridici , va trebui sa sustineti un examen sub forma de interviu, sa depuneti toata documentatia solicitata, sa va achitati cotizatia etc.
Atentie la termeni. Consilierul juridic este jurist insa juristul nu este neaparat consilier juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni consilier juridic? Stanciulescu_Roxana Stanciulescu_Roxana Sunt studenta a Facultatii de Drept din Sibiu si mai am putin si termin facultatea.In prima faza m-am gandit sa ma indrept spre functia de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Absolvent drept consilier juridic Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Ca si absolventa de drept as putea fi incadrata in cadrul unei asociatii pe postul de consilier juridic daca nu ma inscriu in Colegiul ... (vezi toată discuția)