avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru puncte de lucru situate la distanta de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru puncte de lucru situate la distanta de sediul social

Va rog sa-mi dati un raspuns referitor la urmatoarele situatii legate de plata diurnei si a orelor suplimentare:

1. Daca este obligatorie acordarea diurnei in situatia in care:
- punctul de lucru este la peste 100 de km de sediul social al firmei;
- activitatea se desfasoara mai mult de 12 ore/zi;
- nu se da ordin de deplasare;
- deplasarea personalului se face pe cheltuiala angajatorului;
- angajatorul suporta cheltuielile de cazare si masa, in regim hotelier, pe durata deplasarii.
2. Se pot acorda simultan ore suplimentare (pentru orele lucrate peste programul de lucru) si diurna?
3. Timpul necesar deplasarii personalului la si de la punctul de lucru reprezinta timp efectiv lucrat?
4. Care sunt legile care reglementeaza acordarea sau neacordarea diurnei si a platii orelor suplimentarepentru situatia prezentata?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)
Diurna madara madara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: sunt medic si in fiecare luna trebuie sa merg in resedinta de judet ~100 km pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)