avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare transport in Elvetia fara TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare transport in Elvetia fara TVA?

O firma de transport marfa din Romania a luat o comanda de transport de la o casa de expeditii din Romania. Transportul se efectueaza pe ruta Romania-Elvetia, iar marfa circula cu document de tranzit T1.
Casa de expeditii cere transportatorului sa ii factureze contravaloarea transportului fara TVA, cu specificatia "scutit cu drept de deducere" la rubrica Tva. Ambele firme sunt platitoare de tva.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 22:13, 14 Octombrie 2010
Operatiunea probabil se incadreaza la scutiri ...pentru transportul internatinal si intracomunitar, de aia va cer sa facturati asa. Vedeti art.143, al.1 lit c si d din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva axaconstruct axaconstruct Buna , As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz: Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)
Transport marfa intracomunitar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.romana A transporta tot pt o soc.romana B marfa in Serbia. Soc.A emite factura de transport catre soc.B cu sau fara TVA? (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)