avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bursa sociala la masterat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bursa sociala la masterat

buna seara! va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. sunt insarcinata in 6 luni jumatate si am inceput primul an de master., am intrat la buget si datorita faptului ca eu si sotul realizam venituri mai mici decat conditiile de acordare a bursei sociale pot beneficia de bursa sociala. intrebarea este: afecteaza acest tip de bursa indemnizatia de crestere a copilului pe care o sa o bag dupa ce nasc? pentru ca stiu ca studentele la zi care au licenta luata pot beneficia de indemnizatie daca urmeaza un alt ciclu scolar. va rog mult sa mi raspundeti . multumesc !
Cel mai recent răspuns: lumimaria , utilizator 19:49, 18 Octombrie 2010
Bursa de ajutor social se poate acorda studenţilor de la învăţământul de zi forma scurtă sau lungă şi de la învăţământul de studii aprofundate şi masterat, după cum urmează:
a) studenţilor integralişti în anul precedent care nu beneficiază de bursa de studiu sau de merit, a căror familie realizează, pe ultimele trei luni, un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mic decât salarul de bază minim pe ţară.
Bursa de ajutor social de maternitate se acordă studentelor ai căror soţi sunt studenţi sau efectuează stagiul militar şi studenţilor ai căror soţii nu realizează nici un fel de venituri. Cuantumul acestei burse este egal cu dublul cuantumului lunar al bursei de ajutor social şi se acordă o singură dată la naştere.
va multumesc pentru raspuns. dar eu odata ce continui studiile la master la zi la buget o sa pot sa beneficiez de cei 800 de ron pentru cresterea copilului? din cate am vorbit cu diverse persoane as putea deoarece am licenta luata si in acelasi an m am inscris la master deci imi continui studiile. va rog sa mi raspundeti si la aceasta intrebare. multumesc din suflet.
Din OUG 148/2005:

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
m) urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
n) urmeaza cursuri cu frecventa de masterat in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, si cel putin unul dintre parintii copilului are cetatenie romana. Nu beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului cursantii care o primesc din partea altui stat membru al Uniunii Europene.

(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
multumesc mult pentru raspuns. acum m am linistit
o seara placuta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in anul iii si sunt insarcinata, pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? mariaflorina mariaflorina as dorii sa stiu daca in situataia in care ma aflu pot beneficia de indemnizatia pt maternitate...sunt studenta in anul III la o universitate privata (Dimitrie ... (vezi toată discuția)
Studentii la zi beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului? manoci manoci Buna ziua, Sunt angajata din luna mai 2010, si sunt insarcinata. Data nasterii aprox. o sa fie in sfarsitul luni- aprilie, inceputul lunii mai. Pana in data ... (vezi toată discuția)