avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare domiciliu dupa vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare domiciliu dupa vanzare apartament

Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe care l-am vandut cu toate actele in regula.
In momentul de fata ,ca angajata a unei companii din Romania,care are sediul in alta localitate decat am avut eu domiciliul ,a trebuit sa iau decizia de a vinde acest apt ,aflat departe de locul meu de munca.Nu mi-am gasit inca nimic de locuit in localitatea unde lucrez(deocamdata stau la hotel) si acum ma gandesc
ca o sa am probleme cu cartea de identitate deoarece de la 18.01.2008 eu nu mai am proprietatea aflata la domiciliul mentionat in CI,situatie valabila si pentru sotul meu si pentru copiii mei,studenti la Bucuresti locuitori la Camin.
Care ar fi pasii de urmat in aceasta situatie?In cat timp sunt obligata sa-mi schimb domiciliul in acte?
Daca nu am inca alta resedinta stabila ce se va intampla cu facturile de banci si telefoane mobile?(utilitatile le-am rezolvat prin notariat)
Nu stiu daca mai exista un astfel de topic dar am nevoie disperata de informatii!
Multumesc anticipat pentru orice ajutor!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:13, 22 Ianuarie 2008
giglia a scris:

Buna Dimineata,
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!Ar mai fi ceva: in cazul in care fac un contract de inchiriere,proprietarul trebuie sa declare acel contract la Directia Taxe pentru a putea sa-l folosesc la Evidenta Populatiei pentru schimbarea resedintei?


Viza de resedinta se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc în alta parte decât acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, studenti, persoane care locuiesc în gazda etc.)

Pentru aceasta, trebuie prezentate urmatoarele documente:

1. Actul de identitate al celui care solicita viza de resedinta;
2. Certificatul de nastere, de casatorie al solicitantului, certifi-catele de nastere ale copiilor sub 14 ani care însotesc persoana la noua adresa (dupa caz) în original si xerocopie;
3. Actul de identitate al titularului spatiului de locuit, cu exceptia si-tuatiei când spatiul de cazare apartine unei institutii (camin de nefa-milisti, studentesc, de elevi etc.)
4. Actul cu care persoana fizica face dovada ca este titulara a spatiului de locuit. Prezenta gazduitorului este obligatorie pentru a semna în fata lucratorului de evidenta a populatiei;
5. Timbre fiscale în valoare de 3.000 de lei.
6. Formular-tip, care se primeste de la ghiseu si se completeaza pe loc.

Si ca sa va raspunda cineva si la intrebare ... Da. - daca e contract de inchiriere trebuie inregistrat la fisc. Dar poate fi si un contract de comodat care nu se inregistreza niciunde.
Unii spun ca se poate si pe simpla declaratie de luare in spatiu. Ultima data cand am vrut eu sa fac asta cu .. pe atunci viitorul si acum actualul meu sot, m-au intrebat ce legatura de rudenie e intre noi. Pai, sa vedeti ca nu e inca, le-am zis eu, si nici n-o sa fie daca luam in calcul ca sotii nu sunt rude (sa va povestesc cum stam cu "plata"?) Atunci vrem contract au zis ei... (poate s-or mai fi schimbat lucrurile, desi eu cred ca declaratia de la politie ar trebui sa aiba in spate si un titlu locativ).
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
romascanu a scris:
Unii spun ca se poate si pe simpla declaratie de luare in spatiu.

Se poate prea bine, mi-am facut eu relativ recent. Exista un formular care trebuie completat la sectia de politie.

OUG 97/2005 privind evidenta domiciliului, resedintei...
Art. 27. - (1) Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);

Nu mi-o lua in nume de rau, da-mi place sa ma mai contrazic si eu cu cate cineva. Bun venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)