avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul ambelor parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul ambelor parti

Buna ziua,
Am termen pentru divort cu acordul ambelor parti pe 20 oct. si vreau sa stiu ce se intampla daca sotul nu se prezinta la tribunal.Cererea de divort a fost depusa de amandoi si semnata la registratura apoi am primit un termen de conciliere.Atunci vroia divortul acum nu mai stiu ce vrea si este posibil sa nu se prezinte la tribunal.Daca nu vine se pronunta divortul in lipsa lui?Va multumesc mult anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:25, 16 Octombrie 2010
Daca unul dintre soti nu se prezinta divortul nu se va putea desface prin acordul partilor, prin urmare este necesar sa va precizati actiunea de divort in sensul solicitarii desfacerii casatoriei din culpa exclusiva a acestuia.
In acest caz va trebui sa propuneti 2 martori ( care pot fi si rude) cu care sa probati motivele desfacerii casatoriei.;)
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Actiunea de divort este printre putinele cereri in care reclamantul este obligat sa se prezinte personal in fata instantei, si nu prin reprezentant.
In cazul cererii de divort cu acordul ambelor parti, se considera ca ambii soti sunt reclamanti, deci este necesara prezenta ambilor in fata instantei.
Altfel, asa cum spunea si distinsa d-na avocat Simona, va trebui sa va precizati actiunea de divort in sensul solicitarii desfacerii casatoriei din culpa exclusiva a sotului.
Nu ati precizat daca exista copii minori din casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)
Divort macarie laura macarie laura se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal? (vezi toată discuția)