biwak03 a scris:
In 09.09.2006 am iesit la penie cu grupa 2. Ulterior, grupa 1 mi-a fost recunosuta prin decizie judecatoreasca. Recalcularea am depus-o la casa de pensii in feb. 2010. Va rog sa-mi spuneti care este stagiul complet de cotizare in aceste conditii. Stagiul complet de cotizare este calculat in functie de data deschiderii dreptului de pensie (anul 2006 sau 2010) sau in functie de varsta standard de pensionare (in cazul meu 64 ani si 8 luni - anul 2013 cnf. aneza 3 din legea 19/2000)?
Este
exclus ca stagiul complet de cotizare sa fie cel din septembrie 2006. La acea data nu aveati hotarare judecatoreasca, deci nu se poate discuta despre recalcularea drepturilor de pensie retroactiv, avandu-se in vedere stagiul complet de cotizare din anexa 3 a Legii nr. 19/2000.
Presupun ca ati depus cererea de recalculare dupa ce hotararea a ramas irevocabila. Stagiul complet de cotizare nu poate fi altul decat cel aferent lunii februarie 2010, data depunerii cererii de recalculare, cu o singura conditie: in dispozitivul hotararii judecatoresti sa nu existe prevedere contrara.
@Carp Mircea
Puteti sa sustineti ce doriti, dar discutam despre perioada lucrata in grupa I de munca recunoscuta prin hotarare judecatoreasca pronuntata
ulterior datei de septembrie 2006. Deci nu inteleg ce sustineti, de fapt.