Un parinte isi impiedica in mod repetat copilul minor, in virsta de 4 ani, sa se intilneasca cu celalalt parinte. Parintii locuiesc separat si nu exista o hotarare definitiva prin care sa se decida carui parinte ii este incredintat copilul si care este programul de relatii personale cu celalalt parinte.
Poate fi interpretata aceasta impiedicare ca lipsire de libertate in mod ilegal a copilului?
Iarasi, daca eu, ca parinte, sunt impiedicat de celalalt parinte sa ma intilnesc cu copilul, poate fi asta interpretata ca lipsire a mea de libertate in mod ilegal?
In opinia mea nu poate fi data o astfel de interpretate faptei parintelui care detine custodia copilului., de a-l impiedica pe celalalt parinte sa isi vada copilul.In primul rand trebuie sa va clarificati situatia juridic , fiindca legea va confera drepturi egale.
Libertatea dvs. nu este ingradita in niciun mod ci doar sunteti privat de unele drepturi.Iar aceasta face diferenta.
Pai nici a copilului, fiindca in primul rand el este prea mic pentru a fi liber in sensul legii, el depinde de cineva, nu? practic, pana pe la majorat el oricum trebuie sa aiba o libertate restransa, .Cand este atat de mic, este total dependent de cel care il are in grija , astfel incat, acela decide in numele lui.
Cand va veti rezolva problema pe cale legala, fiindca inteleg ca amiabil nu reusiti, veti obtine un program de vizita , de a va petrece timp cu copilul. Se va pronunta o hotararte in acest sens, care trebuie respectata de parintele care va obtine custodia. Poate obtineti chiar dvs. custodia.
Daca parintele care detine custodia copilului ii interzice acestuia sa va vada atunci problema dvs este legata de programul de vizitare sau de nerespectarea lui. Puteti faceti plangere impotriva fostului sot pentru ca va impiedica sa vizitati copilul!
Nu este privare de libertate!B-)
Plasament minor
ronaldo83
Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)