avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Buna seara,

Vineri 15.10.2010 mi-am depus demisia cu acordul partilor (L 55, lit b.) dar am uitat sa specific nr de zile de preaviz stabilit verbal cu angajatorul de 5 zile. Mi s-a dat numar de inregistrare dar nu a fost semnata de catre nimeni. Intrebarile mele sunt:
-daca nu a fost semnata de nimeni este valabila demisia, iar preavizul este de 15 zile?
- pot face un act aditional la demisie in care sa specific nr de zile de preaviz? Daca da, imi puteti da un model va rog. Sau eventual se poate anula prima cerere si sa refac alta cu perioada?
-imi pot lua concediu fara plata in perioada de preaviz?

Va multumesc
O seara buna
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 10:23, 18 Octombrie 2010
Nu exista "demisie cu acordul partilor".
Art. 55. [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
m-am exprimat eu gresit...cererea suna in felul urmator: "......în temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, vă rog respectuos să îmi aprobaţi încetarea activităţii prin acordul părţilor, începând cu data de 15.10.2010"
aangy20 a scris:

m-am exprimat eu gresit...cererea suna in felul urmator: "......în temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, vă rog respectuos să îmi aprobaţi încetarea activităţii prin acordul părţilor, începând cu data de 15.10.2010"


In speta, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Prin urmare, c.i.m. va inceta in baza art.55 lit.b C.mun la data de 15.10.2010.
Buna dimineata si multumesc pentru raspunsuri, dar am o nelamurire CIM va inceta in baza art.55 lit.b C.mun la data de 15.10.2010, chiqr daca eu nu am semnatura sefului pe cerere? Este semnificativa semnatura unui reprezentant legal al firmei sau este ok faptul ca eu am inregistrat-o si atat...

Sunt nelamurita pentru ca am intrebat un avocat care mi-a spus ca: faptul ca seful nu si-a dat acordul prin semnatura ma obliga pe mine sa stau toata perioada preavizului adica de 15 zile calendaristice. Si nu stiu care varianta este adevarata?

Multumesc anticipat
Avocatul are dreptate - pentru incetarea contractului cu 55 b va trebuie acordul ANGAJATORULUI.
Ca sa puteti, la o adica, sa dovediti acest acord, trebui sa il aveti scris.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara invocare lege? cataradu cataradu este important ca in cererea de demisie sa fie specificat vreun articol din Codul Muncii sau poate fi trecut doar motivul acesteia. Initial pe 1.04.2011, seful ... (vezi toată discuția)