avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comercializare pe piata din Ro a unui ulei 100% natural
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comercializare pe piata din Ro a unui ulei 100% natural

Buna ziua,

Doresc sa comercializez pe piata din Romania urmatorul produs:

- Ulei 100% natural comestibil dar cu multiple moduri de utilizare ca si produs cosmetic.
- Fabricat in ASIA, achizionat de la un distribuitor din UK (EU).

As dori sa stiu care sunt reglementarile/ legile care trebuie respectate in vederea punerii pe piata in Romania. Practic uleiul acesta este atat produs cosmetic, cat si un ulei alimentar si nu imi dau seama cum sa-l incadrez si care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru comercializarea lui in Romania.
Stiu ca legea 178/2000 se aplica comercializarii si importului de produse cu uz cosmetic. Totusi, tinand cont ca este un ulei comestibil, mai exista si alta lege sub incidenta careia intra comercializarea lui?

Mentionez ca produsul este achizitionat din UE (UK), deci este o achizitie intracomunitara, dar distribuitorul nu a notificat importul si punerea pe piata UE (ca produs cosmetic), el fiind comercializat ca un ulei comestibil 100% natural. In acest caz mai trebuie sa notific Ministerul Sanatatii (conform legii 178).

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Certificat de conformitate CristiSLK CristiSLK Buna seara. Am si eu o nelamurire: Vreau sa import de la o firma din UK cosmetice fabricate in UE printr-un SRL. Am intrebat mai multi furnizori de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma fabricarea sapunurilor 100%naturale handmade Valeriano Valeriano Buna seara. Ar putea cineva sa-mi spuna de ce studii (eventual cursuri ) as avea nevoie pentru a deschide o firma de producere si comercializare a sapunurilor ... (vezi toată discuția)
Informatii despre importul de ulei comestibil din afara ue analizing analizing Buna ziua, Asi dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru importul de ulei comestibil din Asia Daca cunoasteti unde trebuie testat sau atestat ca fiind ... (vezi toată discuția)