avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vand societate comerciala vechime 5 ani, activitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vand societate comerciala vechime 5 ani, activitate neinceputa

am o societate comerciala infiintata in 2003 a carei activitati nu a inceput inca...din lipsa de inspiratie :(( . As vrea s-o vand si ma intereseaza,daca sunteti la curent cu preturile, cu cat as putea s-o vand si ce ar trebui sa am in vedere. Ce fac cu capitalul social? Pot sa-l scot? Inainte sau dupa vanzarea ei? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:56, 6 Februarie 2008
Societatea comerciala nu se vinde ca rosiile in piata. De vandut vinzi partile sociale (capitalul social pe care il detii), iar pretul ar trebui determinat la valoarea societatii, iar nu arbitrar. Nu exista un "pret general". Ideal ar fi sa ceri macar valoarea nominala (cat ai subscris la infiintare), insa daca capitalul varsat nu mai exista in societate, acest aspect va diminua valoarea partilor sociale. Din contra, daca societatea are bunuri in patrimoniu sau elemente de activ de orice fel, acestea vor creste valoarea pe care poti s-o obtii.
Totusi, avand in vedere ca societatea nu a avut activitate, deci potentialul cumparator nu face altceva decat sa porneasca o afacere de la zero (eventual sa remedieze deficientele acumulate pe parcurs), sansele sunt foarte slabe sa gasesti un doritor. Nu de alta, dar infiintarea unei societati dureaza atat de putin incat pur si simplu nu merita sa iei un "rebut".
Societatea de care vorbesc,nu este un rebut. Pur si simplu nu are activitate. Cand am infiintat-o, ne-am gandit la o firma de taxiuri, insa peste 1 luna sotul a primit un contract de munca in strainatate si am amanat planurile pt inceperea activitatii...etc... Societatea este exact ca una nou infiintata,doar ca are o vechime de 5 ani, bilanturile depuse la zi...totul in regula... Am cerut un sfat pt ca nu stiu cat costa acum infiintarea unei noi societati sau lichidarea acesteia, pt ca intre timp sotul s-a angajat la I.S.U. si nu mai are voie sa fie unic asociat la o soc. com. , mai ales ca aceasta nici nu are activitate. Cumparatori am gasit, doi la numar, unul imi ofera 5 milioane, iar cu celalalt urmeaza sa discut maine. Asa ca, avand in vedere noile detalii , poate primesc o sugestie. Multumesc inca o data.
Infiintarea unei societati costa mai mult de 5 milioane, in mod sigur. Nu mai putin insa, si la transferul partilor sociale trebuie inregistrat noul asociat, lucru care mai costa vreun milion. Avand in vedere ca obtii mai mult decat valoarea nominala a capitalului social (banuiesc ca a fost capitalul minim, 2 milioane), n-ar fi o afacere rea.
A mai fost un caz cu o vanzare de parti sociale pe aici. Cand vanzatorul s-a trezit ca avea el de platit datoriile acumulate de societate intre timp...

Atentie la hartii!
Da, capitalul social este de 2 milioane, iar la avocat am platit 10 mil la infiintare. Acum nu stiu cat costa...presupun ca un avocat sau un notar ar sti cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala mirunaalexe mirunaalexe Buna ziua. As dori sa cumpar o societate comerciala pe care am gasit-o deja, care este in regula cu actele si nu are datorii, din ce imi spune contabilul ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cesionare parti sociale adrianabresug adrianabresug O societate cu raspundere limitata ,asociat unic , doreste sa vanda parti sociale unei alte persoane care sa devina asociat cu 50 % din capital .Ce ... (vezi toată discuția)