avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general VANZARE/CESIONARE PARTI SOCIALE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

VANZARE/CESIONARE PARTI SOCIALE

O societate cu raspundere limitata ,asociat unic , doreste sa vanda parti sociale unei alte persoane care sa devina asociat cu 50 % din capital .Ce inregistrari se fac ?
Incasarea aportului noului asociat cum se inregistreaza 5121=456 si 456=1012.1
si concomitent 1012=456 456=5311 valoarea partilor sociale vandute ?Se plateste impozit daca partile sociale sau vandut la valoarea nominala initiala ?
Poate cel care vinde sa aduca banii ca si aport la societate adica in 455?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:41, 18 Septembrie 2012
Nu se plateste impozit in cazul vinderii partilor sociale la valoarea nominala, ci numai in cazul in care se obtin venituri din astfel de tranzactii.
Nu inteleg ultima dumneavoastra intrebare ... daca vinde partile sociale nu va mai avea calitatea de asociat (daca vinde tot) sau ii va scadea participatia la capitalul social (daca vinde partial).
vinde partial,doar 50% din ele si nu inteleg cum se procedeaza ,noul asociat cui da contravaloarea celo 50 de parti ,asociatului vechi ca persoana fizica sau societatii ?in conta se inregistreaza ceva daca capitalul ramane acelas ,se schimba doar statutul de la un asociat la doi .
Inteleg ca la acest moment exista un singur asociat, iar acesta vrea sa vanda 50% din totalul de 100% parti sociale pe care le detine in societate. In acest caz plata se va face de catre persoana care le cumpara direct asociatului, nu societatii, deoarece asociatul existent a adus bani de acasa pentru a constitui capitalul social existent.
In contabilitate se va inregistra cesiunea, in contul de capital, adica capitalul nu va mai fi detinut in totalitate de o persoana, ci de doua.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitiu contabil Costi1989 Costi1989 Capitalul social se împarte în 296.052,50 de părţi sociale egale, în valoare nominală de 1 RONfiecare, deţinute în totalitate de asociatul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sanducatanas sanducatanas Sunt SRL,am un capital social de 2.000.000 lei.Am in contul 455 suma de 2.000.000 lei.Ce documente trebuie sa intocmesc pentru a trece suma de la contul 455 ... (vezi toată discuția)
Ch constituire anairam_unid anairam_unid buna ziua Am o firma neplatitoare de tva si am facut constituire acapitalului social si nu stiu cum sa inregistrez ch de constituire 456=1011 ... (vezi toată discuția)