avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligarea la plata de catre instanta de contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligarea la plata de catre instanta de contencios administrativ ... ?

Dragi colegi, sunt curios daca s-a lovit cineva cu situatia:

S-a castigat in instanta de contencios un proces (fond + recurs) privind obligatia de plata a unei autoritati publice fata de un prestator de servicii privat. Am deja Hot. definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie.

Conform art. 18 alin. 4 lit (c) din legea 554/2003 a Contenciosului, va intreb: ca sa nu mai merg la executor sa astept 6 luni pana se bugeteaza suma, as putea sa merg direct in instanta si sa cer obligarea la plata a debitoarei ? Sunt curios daca cineva a facut asta..
Cel mai recent răspuns: dan oancea , utilizator 13:34, 16 Noiembrie 2010
Buna ziua
Am avut aceiasi situatie dar cu ANAF
Am depus cererea insotita de Titlu in original si am somat pe respectivii sa puna in aplicare Sentinta in termen de 30 de zile, conform Lege 554/2004, deoarece nefiind specificat in cuprinsul Sentintei termenul de executie acesta este 30 de zile de la ramanerea Irevocabila a sentintei.
Incredibil in 17 zile am primit si banii si penalitatile stabilite de Instanta
Daca nu se pune in aplicare Sentinta va puteti readresa Instantei de Contencios si sa cereti amendarea sefului institutiei respective
Daca nici in 30 de zile de amenzi nu o pune in aplicare puteti face plangere penala conform legii mai sus amintite

Cu stima

Dan

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
dan oancea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea pronunta de instantata de contencios administrativ se investeste sau nu cu formula executorie? george141414 george141414 Buna ziua. Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus restituirea taxei de prima inmatriculare de catre DGFP plus dobanda fiscala si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Legea 554/2004 contencios administrativ procedura de executare Alb07 Alb07 Buna ziua. La 12 octombrie 2006 a fost castigata in instanta printr-o sentinta definitiva si irevocabila o actiune civila (o contestatie impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unui titlu executoriu maria1956 maria1956 buna seara, avem o sentinta definitiva si irevocabila din luna iunie 2011,pe care am investit-o cu formula executorie impotriva ANRP si pe care am depus-o la ... (vezi toată discuția)