avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din strainatate

ce se poate face pentru a contracara un divort din strainatate?sotia mea a plecat in vizita cu copiii pe perioada vacantei.nu s-a mai intors,in schimb mi-a trimis acte de divort cu infatisare in germania,pe motiv ca are domiciliul acolo.eu am semnat o declaratie ,fiind de acord ca ea si copii sa paraseasca tara pe perioada limitata..am si eu acel act..daca ma poate sfatui cineva...ar trebui sa bag si eu divortul de aici sau ce sa fac,in germania nu ma pot duce la proces pentru ca implica o cheltuiala prea mare[martori,drum]va rog multdaca puteti sa-mi da-ti un sfat...multumesc
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 16:06, 26 Ianuarie 2008
Procesul nu poate avea loc in strainatate, acesta se judeca la ultimul domiciliu al sotilor.

Ar trebui sa introduceti si dvs. cerere de divort si sa solicitati prin intermediul Ordonantei Presedentiale ca copiii sa se intoarca in tara pana la pronuntarea procesului si a partajului.
rau ca ai semnat declaratie sa plece acolo cu copii...domiciliul ultim unde ati gospodarit impreuna ::D in raza teritoriala a tribunalului de care ati apartinut B-) multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort corina82 corina82 Am o situatie mai dificila.Am fost impreuna cu sotul meu si cei doi copii(acum au 3 si 6 ani) in strainatate, dupa o perioada eu si cu copiii ne-am intors din ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)