avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa RADIO TV
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa RADIO TV

taxa radio tv se plateste sau nu?
sunt scutite doar firmele fara activitate sau si cele care declara ca nu detin aparate radio tv?
din decizia 2102/9apr.2009 nu reiese ca doar cele fara activitate!
multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:44, 27 Octombrie 2010
Sunt scutite de plata taxei lunare pentru serviciul public de televiziune: familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social lunar, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, asociaţiile şi fundaţiile nonprofit, misiunile diplomatice străine şi membrii acestora, azilurile de bătrâni, unităţile sanitare de stat, unităţile militare, unităţile de învăţământ de stat (unităţi de învăţământ superior, şcoli, grădiniţe), căminele de copii şi creşele de stat, pensionarii proveniţi din sistemul pensiilor pentru agricultori, ale căror drepturi au fost stabilite în baza legislaţiei anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, salariaţii şi pensionarii Societăţii Române de Televiziune şi ai Societăţii Române de Radiodifuziune, unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, precum şi alte categorii prevăzute de legi speciale.
Sunt scutite de la plata taxelor pentru serviciile publice de radiodifuziune şi televiziune următoarele categorii:

1. Persoane fizice

I. Familiile şi persoanele singure, cetăţeni români, care au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială, în baza Legii 416/2001, cu modificările ulterioare;

Pensionarii Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune;
Pensionarii proveniţi din sistemul pensiilor pentru agricultori, ale căror drepturi au fost stabilite în baza legislaţiei anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale. Dovada încadrării în această categorie este decizia de pensionare sau talonul de pensie de culoare galbenă;
Abonaţii reţelelor de radioamplificare (numai pentru taxa radio);
Persoanele cu deficienţe auditive grave (surdo-muţi); scutirea se acordă numai pentru taxa radio, pe baza prezentării certificatului medical de surdo-mutism.

@saroma
Omul a intrebat cu totul altceva. Nu-l intereseaza nici batranii si nici persoanele singure ci persoanele juridice. Cititi mai bine intrebarea.

Acum vreo 2 ani parca, o societate comerciala a dat statul in judecata cu privire la obligativitatea taxei ratio/tv. in instanta a castigat iar hotararea judecatoreasca, definitiva, a fost de a nu mai plati aceasta taxa abuziva. Prin toate ziarele a aparut stire cu titlu de o schioapa ca aceasta taxa nu se mai platesc. Eu nu am mai platit-, iar acum am primit somatie de plata. Stiam ca daca se depune o declaratie din care sa reiasa ca nu ai aparate radio sau tv la sediu, nu mai trebuie platita.

Cum e pana la urma, persoanele juridice sunt obligate sa plateasca aceasta taxa sau nu ?

Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
grandanat, utilizator

Subscriu.
Nu ne poate lamuri nimeni ? :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv pe factura enel ianuarie_201173 ianuarie_201173 Buna ziua, In cazul in care sunt abonat al unei societati de CATV (RDS-RCS) si detin numai TV nu si Radio, mai sunt obligat sa platesc abonamentul Radio TV ... (vezi toată discuția)
Lncadrare/scutire la plata privind taxele pentru servicii publice de radiodifuziune si televiziune Cobe Cobe Azi 06.08.2015 in cutia de scrisori am gasit un plic foarte gros de la ENEL, Pe scurt imi spune ca daca nu transmit declaratia din plic completata si copie ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa platesc taxa radio????? marcela31 marcela31 Buna ziua! Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca ... (vezi toată discuția)