avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie credit auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie credit auto

Buna ziua!

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea speta:
In februarie 2008 ,am facut un credit auto la CEC .Pana anul acesta nu am intimpinat probleme financiare si am platit la zi.
Anul acesta am ramas fara serviciu si cu doua rate restante .
Ce pot face ,cum sa procedez pt ca deja banca vine cu executor judecatoresc.
Inteleg ca trebuie platit ceea ce am contractat dar ,nu este vorba de rea intentie ci lipsei deocamdata de bani.
Astept un raspuns de la o persoana cu cunostiinte temeinice in domeniu.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 15:56, 18 Octombrie 2010
Daca deja banca v-a declarat contractul exigibil, nu mai beneficiati de plata in rate, ci se merge pe recuperarea intregii creante. Executorul va va urmari toate bunurile(inclusiv masina). Mergeti si discutati cu creditorul si explicati situatia...Parerea mea e ca e tardiva, trebuia sa faceti o cerere de reesalonare sau amanare a platii ratelor.
este vorba despre un credit auto.nu am girat cu ipoteca
Nu conteaza. Daca prin licitarea masinii suma obtinuta nu e indestulatoare pentru a acoperi creanta, se merge pe executarea celorlalte bunuri.
In situatia in care,banca a cedat drepturile sale in favoarea recuperatorului,acesta cu scopul recuperarii integrale a creditului urmeaza sa demareze procedura legala de executare silita impotriva bunurilor dv mobile/imobile./conturi bancare sau a sumelor cu titlu de salariu
costi_smkr a scris:

este vorba despre un credit auto.nu am girat cu ipoteca

deci in cazul unei executari silite indiferent daca ati girat sau nu cu casa, si daca nu aveti un venit care poate fi poprit, intregul dumneavoastra patrimoniul atat mobiliar cat si imobiliar poate fi executat silit, deci da, daca prejudiciul nu poate fi recuperat prin vanzarea autoturismului, executarea se poate indrepta si impotriva celorlalte bunuri pe care le detineti. Daca s-a inceput executarea silita puteti stabili inclusiv cu executorul, o modalitate de plata, acesta va va da sa semnati un angajament de pltat iar dvs puteti stabili cum se vor face platile pana la stingerea datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar bancar dorneanu a. dorneanu a. cineva a luat un credit acum 2 ani si a girat cu apartamentul lui care la vremea respectiva acoperea creditul luat.in situatia de azi,apartamentul acopera doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ContSters180292 ContSters180292 Buna ziua!As avea nevoie de o informatie urgenta va rog tare mult! In 2007 eu si sotul meu am facut 3 credite la banca,1 pe numele meu si 2 pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile? Alexandru9314 Alexandru9314 Buna ziua, Am 3 intrebari: 1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2? 2. Se ... (vezi toată discuția)