Cum se face liberarea conditionata in cazul pedepselor mai mici de zece ani?Care este fractia? 2/3 sau 1/2 ,din pedeapsa?
Stiu ca se ia in calcul si munca prestata.
Multumesc.
"După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. 1 se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz însă, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani."
sau, potrivit art. 60 c.p., cei condamnati in timpul minoritatii, cand ajung la varsta de 18 ani, , pot fi liberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani.
avocat Cristina Popescu
Multumesc frumos pt raspuns.Deci,sa inteleg,ca daca munceste,in timpul detentiei,poate fi eliberat,dupa ce a executat cel putin jumatate din durata pedepsei.
Imi poate spune cineva,cu aproximatie,cam cat ar avea de executat din acea pedeapsa de 4 ani,luandu-se in calcul si anul de arest preventiv (1 an)+ munca prestata?