avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU PRENATAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU PRENATAL

BUNA ZIUA! va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de o salariata care este in stare de graviditate in a 31/32saptamani.Am primit o scrisoare medicala prin care suntem instiintati ca din data de 20.10.2010 va intra in concediu prenatal.Intrebarea mea este in ce conditii avem voie sa angajam o alta persoana pe acelasi post in locul salariatei insarcinate?la persoana nou angajata cum va fi contractul de munca ? pe ce perioda?
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 10:09, 19 Octombrie 2010
Puteti angaja o alta persoana acel post cu contract pe durata determinata, pana la revenirea titularei postului din concediu pentru cresterea copilului. :luck:
Contract de munca pe perioada determinata!
Deci contractul noului anjajat va fi pe perioada 20.10.2010 - 20.12.2012? sau se prelungeste si cu perioada concediilor prenatal si postnatal cu cele 126 de zile?
Contractul se poate incheia cu data suspendarii contractului titularei postului, deci intra si pre si post natalul in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului prenatal si postnatal rebeca macovei rebeca macovei Din cate stiu o persoana insarcinata, care este angajata are dreptul la 126 de zile concediu prenatal si postnatal, obligatoriu fiind ca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil euro2000 euro2000 sunt in post natal pe 15 septembrie 2015 copilul face 2 ani dar eu sunt insarcinata in 13 saptamani spuneti-mi cum procedez mai departe (vezi toată discuția)