avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contribtii pensii pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contribtii pensii pfa

ce contributie de pensii trebuie sa plateasca obligatoriu o persoana fizica autorizata daca nu este si salariat cu norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: livia19 , utilizator 10:42, 11 Noiembrie 2010
PFA plateste o contributie de asigurari sociale in cota de 31,3% dintr-o suma declarata la Casa de Pensii.
suma declarata poate fi orice suma ?
Da
Cel putin pina intra in vigoare noua lege a pensiilor suma declarata poate fi orice suma.
Dupa ce intra in vigoare suma nu poate fi mai mica decat 35% din salariu mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale pentru anul in curs.
Sunt in aceeasi situatie, numai ca am si un contract de 2 ore/zi/ 10 ore/saptamana la o firma cu care am un contract de asociere in participatiune si sincer nu stiu ce sa mai cred...tocmai am primit un raspuns de la cineva ca CAS se plateste procent din profit...ce sa mai cred, pana la urma?....se poate declara orice suma vrei sau nu??????? ....eu am declarat 80 lei si am platit 25 lei/luna...poate ma ajuta cineva avizat cu un raspuns corect.multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)