apreciez mult existenta unui asemenea "CENTRU DE INFORMARE"
in oceanul legislativ existent .
Problemele mele sint urmatoarele :
1. Care este legislatia care guverneaza domeniul activitatilor de tip intretinere si reparatii ( nu pentru domeniul reparatii auto), de exemplu reparatii aparatura de laborator, sau automatizari.
Cu mentiunea ca activitatile se desfasoara ca relatii comerciale (intre persoane juridice) .
2. Ce pot face in situatia in care am un produs la reparat, in baza unui contract si a unei comenzi din partea beneficiarului, am emis o antecalculatie cu costul aproximativ al lucrarii, a trecut aproximativ un an de atunci, timp in care am mai revenit cu antecalculatia respectiva prin fax si prin posta cu confirmare de primire, dar domnu beneficiar nu a dat un raspuns in acest timp . Acum citeva zile ma trezesc ca imi cere aparatul respectiv spunindu-mi ca nu il mai repara. Partea proasta este ca este vorba de un produs destul de scump,(mii EUR), cu multe defecte, si pentru a putea face o evaluare relativ corecta a valorii finale a reparatiei am fost nevoit sa fac partial reparatia (munca destul de multa + valoare mare a materialelor). Cum pot sa-mi recuperez aceasta cheltuiala, pentru ca nu pot aduce bunul in starea initiala ?
Parca era ceva prin legislatie de genul "bunurile de acest gen de care nu se intereseaza nimeni o perioada de timp se considera ABANDONATE, putindu-se valorifica in vederea recuperarii cheltuielilor ".
Daca doreste cineva sa-mi dea un raspun (urgent) as fi recunoscator.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2008 sct, utilizator
EXACT! Nu e vorba de nici o vinzare de marfuri. Produsul a fost vindut de altii ,a iesit din garantie, s-a defectat, mi s-a facut comanda de reparatie, deoarece aveam un contract de intretinere si reparatii, pentru mai multe produse. Din pacate nu am fost destul de prevazator sa trec si o asemenea clauza desi stiam ca pot (teoretic)avea surprize de acest gen si stiam ca pe bonurile care se primeau pe vremuri de la atelierele de reparatii era trecuta o clauza de genul celei citate de mine la deschiderea topicului (oare care era baza legala ?) .
depinde ce e specificat in contractul tau de reparatie...cred k totusi ai un drept de retentie asupra lui pana cand proprietarul iti plateste reparatiile facute :) B-) multa bafta in a le recupera! orice ai face nu il da inapoi ! :)