avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatie SERVICE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatie SERVICE

apreciez mult existenta unui asemenea "CENTRU DE INFORMARE"
in oceanul legislativ existent .
Problemele mele sint urmatoarele :
1. Care este legislatia care guverneaza domeniul activitatilor de tip intretinere si reparatii ( nu pentru domeniul reparatii auto), de exemplu reparatii aparatura de laborator, sau automatizari.
Cu mentiunea ca activitatile se desfasoara ca relatii comerciale (intre persoane juridice) .

2. Ce pot face in situatia in care am un produs la reparat, in baza unui contract si a unei comenzi din partea beneficiarului, am emis o antecalculatie cu costul aproximativ al lucrarii, a trecut aproximativ un an de atunci, timp in care am mai revenit cu antecalculatia respectiva prin fax si prin posta cu confirmare de primire, dar domnu beneficiar nu a dat un raspuns in acest timp . Acum citeva zile ma trezesc ca imi cere aparatul respectiv spunindu-mi ca nu il mai repara. Partea proasta este ca este vorba de un produs destul de scump,(mii EUR), cu multe defecte, si pentru a putea face o evaluare relativ corecta a valorii finale a reparatiei am fost nevoit sa fac partial reparatia (munca destul de multa + valoare mare a materialelor). Cum pot sa-mi recuperez aceasta cheltuiala, pentru ca nu pot aduce bunul in starea initiala ?
Parca era ceva prin legislatie de genul "bunurile de acest gen de care nu se intereseaza nimeni o perioada de timp se considera ABANDONATE, putindu-se valorifica in vederea recuperarii cheltuielilor ".
Daca doreste cineva sa-mi dea un raspun (urgent) as fi recunoscator.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2008
sct, utilizator
Cel mai recent răspuns: sct , utilizator 22:16, 9 Februarie 2008
Totul depinde de clauzele contracuale pe care le-ati prevazut la incheierea contractului#-o
Cerceteaza Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora
aici era vorba de un service pur si simplu nu de unul in garantieX-(
EXACT! Nu e vorba de nici o vinzare de marfuri. Produsul a fost vindut de altii ,a iesit din garantie, s-a defectat, mi s-a facut comanda de reparatie, deoarece aveam un contract de intretinere si reparatii, pentru mai multe produse. Din pacate nu am fost destul de prevazator sa trec si o asemenea clauza desi stiam ca pot (teoretic)avea surprize de acest gen si stiam ca pe bonurile care se primeau pe vremuri de la atelierele de reparatii era trecuta o clauza de genul celei citate de mine la deschiderea topicului (oare care era baza legala ?) .
depinde ce e specificat in contractul tau de reparatie...cred k totusi ai un drept de retentie asupra lui pana cand proprietarul iti plateste reparatiile facute :) B-) multa bafta in a le recupera! orice ai face nu il da inapoi ! :)

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat recent un aer conditionat care e defect. ... Alexandra Comanis Alexandra Comanis Buna ziua, Am achizitionat recent un aer conditionat care e defect. Am achitat si montaj 600 de lei. Magazinul sustine ca legea returului nu prevede ca AC ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto viperablue viperablue Sunt proprietarul unei masini oarecare care in decembrie 2013 a fost intr-un service pentru o revizie totala, distributie, filtre, ulei etc ... Cu aproximativ ... (vezi toată discuția)
A aparut , ce sa fac ? panieadrian panieadrian Rog pe cei avizati sa ma ajute intro problema mai incalcita.Activez in domeniul constructii si am de recuperat bani de la un debitor care a intrat in ... (vezi toată discuția)