avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea de nume

Eu m-am casatorit la Ambasada Romaniei in Lisabona iar odata cu casatoria Ambasada mi-a schimbat numele dupa al sotului cu vointa mea.Sotul meu a decedat iar eu vreau sa revin la numele meu de familie conform este pe certificatul de nastere.Intrebarea mea este:Poate Ambasada Romanie sa imi schimbe numele inapoi? Daca da,Care este legea ce ii da acest drept?Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters173218 , utilizator 19:42, 15 Noiembrie 2010
Schimbarea numelui dvs se poate face in baza Og.41/2003.
Art. 4. - (1) Cetăţenii români pot obţine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativă a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, în condiţiile prezentei ordonanţe.
(3) Sunt de asemenea considerate justificate şi cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
b) când căsătoria a încetat prin moartea sau prin declararea judecătorească a morţii unuia dintre soţi, iar soţul supravieţuitor solicită să revină la numele de familie purtat anterior căsătoriei ori la numele de familie dobândit la naştere;




Buna Ziua!Va rog sa imi spuneti daca Ambasada Romaniei de la Lisabona este autorizata sa imi schimbe numele inapoi la numele meu de familie conform certificatul de nastere.Va multumesc mult pentru atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara. As dori, daca se poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare si tin sa multumesc anticipat. Mai intai as dori sa spun pe scurt ce ma doare. O ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de familie ContSters167839 ContSters167839 Am fost casatorita iar sotul meu a decedat.Odata cu casatoria am adoptat numele de familie al sotului meu,acum ramasa vaduva vreau sa ma reintorc la numele meu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui IGTa IGTa Buna ziua! in certificatul de nastere am doua prenume: primul este Ionica...as vrea sa il schimb in Ioana sau sa renunt definitiv la el. Care varianta este mai ... (vezi toată discuția)