Pentru predarea primirea unor bunuri, un salariat la o unitate bugetara, a fost propus si s-a emis decizie de numire in comisia de inventariere si predare primire.
Salariatul, fiind nou in cadrul unui birou cu astfel de atributii, refuza sa duca la indeplinire obligatiile reiesite din decizie pe motiv ca nu a primit fisa postului cu atributii nominalizate.
1.Este obligat sa respecte decizia sau nu?
2.Cum se poate iesi din situatie pana la intocmirea fisei de post?
3. Poate primi dispozitie scrisa de la seful direct cu specificarea faptului ca sarcinile primite prin decizie sunt incluse in proiectul fisei de post, urmand ca aceasta sa fie promovata si semnata ulterior.
Fisa de post trebuie intocmita si atasata la CIM de la bun inceput, iar nu pe parcurs. Din acest motiv nu tine argumentul "proiectului fisei de post". Angajatul poate refuza indatoririle din decizie atata vreme cat nu au legatura cu postul lui si poate chiar are dreptate: e o raspundere mare sa inventariezi si sa primesti/predai bunuri.
Atributiile de serviciu, in special cele cu raspundere mare ,se negociaza la angajare, se poate face si pe parcurs,tot prin negociere, astfel de atributii implica si compensatii materiale (alt salariu, mai mare) o atributie in plus un salariu nou........
Nu poate fi vorba de negociere de salariu, ci doar de legalitatea numirii in decizie, vizavi si de eventualele necorelari sau neintelegeri cu acazia predarii-primirii.
Important pentru mine care trebuia sa-i intocmesc fisa postului si l-am propus in comisie, cum sa procedez, problema fiind urgenta. Nu stiu cat de legala este prevederea prin fisele de post, potrivit careia angajatul este obligat sa execute si alte sarcini dispuse de seful direct sau de de conducere.
Nu stiu cat de legala este prevederea prin fisele de post, potrivit careia angajatul este obligat sa execute si alte sarcini dispuse de seful direct sau de de conducere.
Nu e legal asa ceva, tocmai. Altfel nu ar mai fi trebuit sa existe COR, fise de post... doar oameni buni la toate :) .
Inventar institutie
Ramona24
Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)