avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

trebuie sa eliberez cartea de munca unui angajat care a primit decizia de invaliditate de gr II si nu stiu ce ii scriu la incheiere.Are cm de munca pe durata nedeterminata si dupa parerea me ar trebui sa ii suspend cm pana la data revizuirii,adica 1 un, dar nu sunt asa sigura.maine vine sa ii dau cartea de munca pentru a-si depune dosar la casa de pensii
Cel mai recent răspuns: M Tudur , utilizator 23:36, 19 Octombrie 2010
odata cu pensionarea , contractul de munca inceteaza, nu se suspenda, asa ca ii faceti decizie de incetare a contractului de munca, ca urmare a pensionarii de invaliditate.
Puteti fi mai clar? Omul va iesi la pensie? Sau va lua un certificat de invaliditate?
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
multumesc de raspuns, ideea era ca omul este titular in invatamant, si daca iese la pensie de boala cu titlu revizuibil la un an, postul nu ramane al lui, si contractul de munca este suspendat pana la revizuire?
omul meu se duce sa-si depuna dosar de pensie de invaliditate, e titular in invatamant, si a primit o decizie de invaliditate gr II.Daca ii incetez contractul de munca, ce face daca nu ii prelungeste dupa un an, pierde postul?
Atunci raspunsul esta asta:
Completati cartea cu propunere pentru pensionare. Daca iese la pensie, va veni cu decizia de pensionare, si doar pe baza deciziei puteti sa ii incheiati cartea de munca cu pensionare.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie anetaaneta anetaaneta Am miopie forte peste - 23 pensionata gr 2 cu complicatiile acestei boli, recent am facut o interventie pentru cataracta si a fost schimbat cristalinul si port ... (vezi toată discuția)
Trecerea din pensie de invaliditate in pensie de limita varsta papus papus Ma numesc V.B.,sunt nascuta in anul 1958 aprilie 2,in prezent pensionar de invaliditate gr.1. am un stagiu de cotizare de 30 de ani.Sunt pensionar din 2010 ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)