avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca ma angajez in timpul somajului mai beneficiez de ceva indemnizatie sau mi se taie tot somajul.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 20 Octombrie 2010
Pai daca va angajati inseamna ca nu mai sunteti somer.
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare = 500 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca va angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata mai primiti pe langa salariu 30% din somaj pe perioada care a ramas.Daca va angajati pe perioada deternimata , mai mica de 12 luni, nu trebuie sa depasiti un castig de 5 mil
manuelamihaela a scris:

Daca va angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata mai primiti pe langa salariu 30% din somaj pe perioada care a ramas.Daca va angajati pe perioada determinata , mai mica de 12 luni, nu trebuie sa depasiti un castig de 5 mil

1. Prima afirmatie este corecta, cu mentiunea ca acei 30% sunt platiti de Agentia de Somaj.
2. A doua afirmatie nu este adevarata. Nu stiu de unde ati scos-o (!?). Daca va incheia un CIM pe perioada determinata, mai mica de 12luni, se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, la data expirarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa lucrez daca beneficiez de somaj? stere_adamache stere_adamache daca am indemnizatie de somaj 550 ron pot in acelasi timp sa lucrez cu un salariu de 500 ron? (jumatate de norma...etc.) (vezi toată discuția)
Somaj maier maier buna ziua. in perioada in care beneficiez de somaj , ma pot angaja cu conventie, contract(2 ore) sau sa fiu in proba de lucru (fara a-mi fi ... (vezi toată discuția)
Drept de munca ContSters146176 ContSters146176 cand esti in somaj si primesti ajutorul de somaj ai dreptul sa lucrezi cu contract de colaborare? va afecta somajul? (vezi toată discuția)