avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina lovita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina lovita

sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva....acum o saptamana mergand pe o strada mai ingusta eu am intrat intr-o depasire cu masina in acelasi moment cu o alta...avand loc amandoi...dupa ce am ajuns la destinatia mea ,mam dat jos din masina si vrand sa intru in bloc am vazut ca niste persoane imi verificau masina...mam dus sa vad ce sa intamplat...acestea mau acuzat ca leam lovit masina cu oglinda mea si ca leam sparto pe a lor....am constatat ca ei aveau oglinda de la masina facuta praf iar eu la masina mea nu aveam nimic decat cateva zgarieturi care stiu sigur ca sunt mai vechi si ca le am de acasa ca am curtea ingusta si mai ating cimentul de pe casa cu oglinzile...si sunt vizibile ca sunt facute de ciment...acum aceste persoane ma tot ameninta ca se duc la politie sa depuna plangere daca nu le platesc oglinda sau nu ma duc cu ei la asigurare...tin sa mentionez ca eu nu am auzit nici o lovitura nimic cand am trecut pe langa ei si nici oglinda mea nu are absolut nimic pe cand a lor e facuta praf...ce sa fac ?are rost sa ma duc cu ei la politie?mai are rost sa ma plimb de colo colo?
Cel mai recent răspuns: daniela 58 , utilizator 18:47, 20 Octombrie 2010
Daca nu sunteti vinovat,nu aveti de sa mergeti,dar trebuie sa puteti dovedi ca nu s-au petrecut lucrurile cum arata ei,daca veti fi reclamat.
Au trecut mai mult de 48 de ore de cand pretind acestia ca le-ati lovit oglinda ?
Dumneavoastra nu trebuie sa faceti nimic deocamdata. Ei vor trebui sa dovedeasca ca intr-adevar le-ati lovit oglinda.
In situatia mentionata cand urmele existente pe oglinda dvs sunt vechi,nu se justifica a va adresa organelor de politie
In situatia in care partile inteleg sa formuleze plangere.le revine obligatia sa probeze eventuala dvs culpa in producerea prejudiciului pe care il invoca
da au trecut mai mult 48 de ore...asta sa intamplat acum o saptamana...si sunt sigura ca nu sunt vinovata
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
daniela 58, utilizator
daniela 58 a scris:

da au trecut mai mult 48 de ore...asta sa intamplat acum o saptamana...si sunt sigura ca nu sunt vinovata

Ei aveau obligatia sa anunte politia in 48 de ore.
Se pare ca vor sa le raparati niste pagube anterioare.
Pentru orice eventualitate aduceti doi eventuali martori care sa vada ca oglinda are pe ea urme de ciment,eventual o puteti si totografia in prezenta lor.

Alte discuții în legătură

Plecare de la locul accidentului. razvan0809 razvan0809 Astazi, dupa ce mi-am lasat o prietena acasa (eram oprit pe contrasens pentru ca drumul avea doar 2 benzi, iar banda mea era ocupata) a avut loc un mic ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ? antonyc antonyc Buna ziua. Astazi am circula pe o straduta intre blocuri in principiu aceasta strada are o banda pe sens cu masini parcate pe banda langa trotuar ..din ... (vezi toată discuția)
Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)