avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Suntem in litigiu de aproape 18 ani cu niste vecini "pasionati" de instantele din Romania si care nu renunta la a ne hartui pur si simplu, desi au pierdut de fiecare data. Pe scurt, tatal meu a primit mostenire de la mama lui o suprafata de 4000 mp teren, invecinat in partea de sud cu susnumitii. Vecinii nostri au mostenit de la autorii lor 3800 mp. Dupa ce au fost pusi in posesie, pe schite facute din biroul primariei, vecinii au primit TP pe 4500 mp, iar noi pe 3700 mp, in baza Legii 18.
Desi tatal meu a dobandit TP pentru 3700 mp, suprafata nu se regaseste fizic in teren. Au fost ani de procese si expertize iar tatal meu a obtinut anularea partiala a TP al vecinilor pentru o suprafata de 740 mp, suprafata care ne lipseste noua in teren. Acum 3 ani, dupa hotararea definitiva de anulare partiala a titlului vecinilor, tata a inaintat actiune pt granituire. Tatal meu a decedat intre timp si mama a preluat practic toata corvoada. La ultima intalnire din instanta, mama chiar le-a propus paratilor sa stinga amiabil litigiul, sa treseze de comun acord o linie de granituire intre cele 2 proprietati, astfel incat noua sa ne iese suprafata din titlu, indiferent cat le ramane lor. Ei deja ocupa o suprafata mai mare decat mostenirea initiala si mai mult decat in TP (ce include si suprafata anulata), fapt dovedit prin rapoarte de expertiza. Insa deja recurg la alte amenintari si pe rol mai exista o actiune initiata de ei, avand drept cauza uzucapiunea pt exact acea suprafata de 740 mp, pentru care titlul lor a fost anulat. Am primit de curand o alta citatie, pt Curtea suprema de casatie, in care ei cer stramutarea dosarului.
Mama a ajuns la capatul puterilor si chiar nu stiu cum trebuie procedat sa incheiem odata cu aceste litigii.
Intrebarea este: "Noi fiind reclamantele (mostenitoarele)...cum putem renunta la acest proces fara repercusiuni materiale?....suntem dispuse chiar si sa ne modificam TP pentru suprafata existenta fizic in teren, mai mica, pentru ca fara actele puse in ordine, nu putem efectua cadastru"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: milady2611 , utilizator 21:48, 20 Octombrie 2010
daca sunteti reclamante puteti renunta la proces.insa situatia nu o veti rezolva renuntand. mai incercati sa le propuneti o tranzactie.
Multumesc pt raspunsul prompt. Chiar si azi mama a incercat din nou sa vorbeasca cu unul din frati pt a stabili o intalnire, urmatorul termen fiind 3 noiembrie. A primit un raspuns clar: nu poate avea loc nicio tranzactie intre ei, ca ei nu-si muta gardul si punct...ca vor continua sa ne plimbe prin procese, ca vor contesta si alte hotarari executate deja si ca nu renunta.
Da, suntem dispuse sa renuntam la dreptul nostru, pentru ca nu vreau sa-mi pierd si mama. Insa nu stiu cum se procedeaza cu cheltuielile de judecata. Adica daca trebuie sa le platim lor ceva...
E pacat sa renuntati acum la proces. Este simplu sa renuntati la judecata,dar daca paratii au avut cheltuieli pe parcursul acestui proces,este posibil sa obtina aceste despagubiri inapoi,de la dvs.
Felul in care ati expus cauza,denota ca veti avea sanse mari de castig.
Stramutarea,se solicita la ICCJ. Depinde de motivele invocate in cererea de stramutare,daca se va si accepta stramutarea. Este putin probabil sa se admita stramutarea.
Multumesc pt sustinere, dar am ajuns la capatul puterilor.
Cererea de stramutare invoca banuiala legitima, bazata habar n-am pe ce. Nu suntem rude cu membrii sau presedintele instantei si nici alte interese nu exista...decat sa ne redobandim linistea. Insa paratii au tot incercat sa o recuzeze pe judecatoare, fara sorti de izbanda, iar acum au un avocat nou, unul inscris la baroul av din Bucuresti, probabil cu "trecere" la ICCJ.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare? shara77 shara77 Tocmai m-a informat cadastristul ca nu imi poate intocmi documentatia cadastrala, pt. ca suprafata de teren de pe TP (1800mp) nu se regaseste in urma ... (vezi toată discuția)
Recursul poate fi facut si de parat si de partea vatamata? dogarudobra dogarudobra am un proces cu 3 capete de cerere 1. revendicarea supr de 2500mp, pt care am TP 2. actualizarea a 2 vecini care s-au schimbat dupa eliberarea TP 3. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)