avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... virsta de pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

virsta de pensionare anticipata

Mama mea are lucrati 28 ani,este nascuta in 02.04.1957.are mama mea sanse sa se pensioneze anticipat?si ce are de facut?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:21, 20 Octombrie 2010
Pana la 01 ian.2011 pensionarea anticipata este suspendata. Dupa aceasta data se poate discuta functie de legea care va functiona (19/2000 sau cea propusa acum) deoarece, pe langa varsta, trebuie indeplinita conditia stagiului de cotizare.
Exceptand faptul ca pana in 31.12.2010 nu se aplica dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala, mama dvs. nu indeplineste niciuna dintre cele doua conditii: nu a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si nu are varsta de 55 de ani. Prin urmare, nu poate beneficia de pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare anticipata simona_popescu simona_popescu Buna ziua, Tatal meu este nascut in 7 dec 1950 (va implinii anul acesta varsta de 59 de ani) si are o vechime de 35 de ani. As dori sa stiu din ce luna are ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata CMV CMV Bună ziua, Vă scriu pentru a vă cere o părere în legătură cu pensionarea mamei mele. Am găsit adresa dumneavoastră pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)