avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort

dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv legal exista?daca vreau sa ma casatoresc??? mai repede cu altcineva ce pot face?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:32, 21 Octombrie 2010
In cazul in care ati depus cererea de divort prin acordul partilor , fara copii minori, si aveti termen peste sase luni , puteti depune la registratura aceleiasi instante o cerere de schimbare a termenului , motivata.
Puteti face o cerere de preschimbare termen pe motiv ca doriti sa va recasatoriti. Nu este sigur insa ca va va fi admisa, insa puteti incerca.
Inteleg ca instanta a fixat primul termen de judecata dupa 6 luni de la data introducerii actiunii.
In acest caz- pentru ca ati formulat actiunea prin acordul partilor- ambii soti este necesar sa formuleze o cerere de preschimbare a termenului de judecata., iar motivele le veti arata fiecare in parte, in functie de doleantele fiecaruia.
Oricum trebuie sa stiti ca sentinta ce se va pronunta este definitiva si irevocabila in data pronuntarii in ceea ce priveste divortul, insa atacabila cu apel 30 de zile de la comunicarea hotararii in ceea ce priveste capatul accesoriu al numelui, iar instanta are un termen de redactare al hotararii recomandat de 30 de zile de la data pronuntarii, deci practic se mai pierd inca 2 luni de la data pronuntarii pana veti reusi legalizarea sentintei cu mentiunea definitiva si irevocabila.:sorry:
Daca se pronunta prin acord , ramane definitiva si irevocabila la data pronuntarii ( sau comunicarii pentru partile in lipsa) . Puteti mentiona daca vreti sau hotararea motivata de catre instanta.
Hotararea care se pronunta in conditiile art.613 indice 1 al.1 c.proc.civ.este definitiva si irevocabila in ce priveste divortul.
Cum in cadrul divortului prin acord exista si capete accesorii calea apelului este de 30 de zile e la comunicare in privinta acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Divort alinamihadvd alinamihadvd dupa ce vine hotararea de divort ce trebuie sa fac ca sa devina definitiva si irevocabila si cat dureaza?........multumesc!.......alina (vezi toată discuția)