avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorare pensie intretinere

Speta este urmatoarea: Un tatic este obligat in urma divortului sa achite pentru fiica sa minora 1/4 din veniturile sale, calculate la niv. salariul minim pe economie.
Ulterior taticul introduce actiune de reducere a pensiei, cu motivarea ca mai are 2 copii, pentru care depune certificate de nastere.
Pana la introducerea actiunii, mama celui de-al treilea minor nu a stiut de existenta celorlalti 2 copii. Dupa investigatii, a aflat ca celor 2 minori tatal nu le-a platit niciodata pensie si nici nu a ajutat mamicile cu ceva.
Intrebarea este: Poate fi micsorata pensia, numai pentru ca reclamantul face dovada ca mai are 2 copii, insa nu poate dovedi ca se afla in intretinerea sa?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 07:17, 22 Octombrie 2010
Daca face dovada ca plateste pensii de intretinere si celorlalti 2 copii , poate obtine micsorarea.Daca tot sunteti in relatii bune cu cele 2 mamici de ce nu le chemati ca martore in provcesul dvs. sa spuna ca nu primesc nimic?V ar fi de mare ajutor!
Daca tatal mai are doi copii, este indreptatit sa ceara reducerea pensiei de intretinere pe care o plateste primului copil.Faptul ca le plateste sau nu pensie de intretinere celorlalti doi copii, nu este treaba dumneavoastra. Este strict problema celorlalte mamici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)
Sistarea plati pensiei de intretinere rosca_alin2000 rosca_alin2000 tatal minorului poate sa sisteze pensia de intretinere (vezi toată discuția)