avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... subventii caldura 2010-2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

subventii caldura 2010-2011

Se mai acorda subventii la caldura anul acesta?Si daca da,imi puteti spune si mie ce trebuie facut? Suntem o familie compusa din patru persoane cu un venit de cca 500lei net.
Cel mai recent răspuns: ally7 , utilizator 11:32, 29 Noiembrie 2011
Da,se mai acorda
Daca intruniti conditiile noilor norme,va revine dreptul sa solicitati la admisnitrator cererea si declaratia,la care sa anexati documentele justificative ,in baza carora se va avansa subventia de caldura
Conditiile de acordare a ajutorului de incalzire le gasiti aici: [ link extern ] /
L.C.
Constat cu regret ca se fac confuzii, din pacate, chiar si de catre unii consultanti - intre "subventia" la caldura si "ajutorul" de incalzire. Subventia - cel putin in acest an - se acorda LA TOATA LUMEA, in timp ce pentru ajutorul de incalzire s-au introdus conditii foarte restrictive. Nu vreau sa critic pe nimeni, dar lipsa proprietatii termenilor (si ma refer aici strict la unii consultanti, nu la utilizatorii simpli) poate crea grave confuzii, mai ales ca este vorba despre un site destinat clarificarii unor probleme juridice. Totodata, remarc cu satisfactie ca sunt utilizatori (precum Laura Ciobeica) care cunosc termenii si - cel putin in cazul intrebarii din acest topic - au stiut sa dea lamuriri competente la intrebarea formulata.
Observatia dv. este pe cat de rautacioasa, pe atat de inutila, intrucat termenul de "subventie" la caldura, cel putin in aceasta sectiune, este folosit atat de utilizatorii care intreaba, cat si de cei care raspund referitor la ajutorul pentru caldura si care se acorda numai unor familii nevoiase.

Confuzia de limbaj a fost creata in mare parte de media si acum noi o gestionam, stiind despre ce intreaba oamenii si raspunzandu-le pe fond.
Forma nu ne prea intereseaza acum. Atunci cand se va pune problema sa gestionam diferenta de inteles pentru cei doi termeni, ajutor si subventie, o vom face.
Acum nu e inca momentul!
@Elga50,
Eu nu doresc sa intru in polemica cu nimeni. Am facut doar o remarca, pe care mi-o mentin. Nu m-am referit nici pe departe la consultanti, in ansamblul lor, ci doar la o infima parte. Cred, in continuare, ca pe un site de specialitate trebuie sa se foloseasca termenii corecti, nicidecum unii care inseamna altceva (mai ales ca, din aceasta vara pana la inceputul lunii octombrie au fost atatea discutii aprinse pe tema acordarii/neacordarii subventiilor la energia termica). Repet, a fost o remarca si e dreptul meu sa pledez pentru utilizarea corecta a unor termeni, asa cum este dreptul Dvs. sa pledati pentru folosirea unora eronati, pe motiv ca asa ati citit in presa. Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect o. u. g. - protectie sociala in sezonul rece Adriantot Adriantot S-a dat publicitatii proiectul OUG privind masurile de protectie sociala in sezonul rece. Primul capitol \"Modalitati de facturare a energiei termice\", este ... (vezi toată discuția)