avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer la cerere

în ce conditii se poate ocupa prin transfer la cerere o funcţie publică de execuţie vacanta din 28.08.2009? După data de 14.04.2009 au încetat raporturile de serviciu cu directia de asistentă socială 11 funcţionari publici.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:27, 23 Octombrie 2010
in conditiile legii nr. 188/1999 si H.G. nr. 611/2008
legea nr. 188/1999
"ART. 90
(1) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului;
b) la cererea funcţionarului public.
(2) Transferul se poate face într-o funcţie publică pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului.
(5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.
(6) În cazul funcţionarilor publici de conducere, transferul se poate realiza pe funcţii publice de conducere de acelaşi nivel sau, după caz, de nivel inferior, ale căror condiţii de ocupare şi experienţă profesională necesară în vederea ocupării sunt similare cu cele ale funcţiei de pe care se efectuează transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) şi (5). Autorităţile sau instituţiile publice între care se realizează transferul sunt obligate să verifice îndeplinirea condiţiei de similaritate a condiţiilor de ocupare şi a experienţei profesionale.
(7) Autorităţile sau instituţiile publice au obligaţia de a asigura publicitatea funcţiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. În situaţia în care doi sau mai mulţi funcţionari publici solicită ocuparea unei funcţii publice vacante prin transfer la cerere, selecţia se face pe bază de interviu."
H.G. nr. 611/2008
" ART. 148
Modificarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici de execuţie şi funcţionarilor publici de conducere se face potrivit Legii nr. 188/1999, republicată.
ART. 149
(1) Funcţionarii publici pot solicita, în condiţiile legii, transferul într-o altă autoritate sau instituţie publică.
(2) Autorităţile sau instituţiile publice au obligaţia de a afişa la sediu şi pe site-ul de internet al acestora anunţul privind ocuparea prin transfer la cerere a funcţiilor publice respective.
(3) Anunţul prevăzut la alin. (2) va fi făcut cu cel puţin 30 de zile anterior datei prevăzute pentru ocuparea prin transfer la cerere a funcţiilor publice.
(4) Funcţionarii publici interesaţi vor depune cererile de transfer, însoţite de un curriculum vitae, în termen de 20 de zile de la data afişării anunţului.
(5) În situaţia în care sunt depuse mai multe cereri de transfer, autoritatea sau instituţia publică va organiza un interviu cu funcţionarii publici solicitanţi. Interviul va fi susţinut cu conducătorul autorităţii sau instituţiei publice ori cu persoana desemnată de către acesta. Data, ora şi locul susţinerii interviului vor fi aduse la cunoştinţa solicitanţilor conform alin. (2).
(6) În urma susţinerii interviului cu funcţionarii publici solicitanţi se va încheia un proces-verbal al interviului, care va fi semnat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice ori de către persoana desemnată de acesta."
succes. :)
vă multumesc ft mult ptr raspuns=D>
La aceasta prevedere legală ma gandeam si eu, dar ma pune în incurcătură OUG 34/2009.procentul de 15% este indeplinit dar mai trebuie alte conditii indeplinite, aprobări , etc?
multumesc
o.u.g. nr.34/2009
" ART. 22*)
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. "
Prevederile o.u.g. nr.34/2009, nu se refera la transferuri sau alte modalitati de ocupare a functiei publice, ci restrictioneaza numai recrutarea.
Personal, m-am transferat la cerere in anul 2010, asa ca, va asigur ca nu e nici o problema, numai sa respectati procedura. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer mirela teodora mirela teodora Ajutaţi-mă, vă rog, cu o soluţie! Se poate ocupa prin transfer o funcţie publică temporar vacanta (titularul are raportul de serviciu suspendat pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura transfer janina drula janina drula de curand am primit aviz de la anfp bucuresti pentru transformarea postului de consilier juridic personal contractual in functie publica de executie , iar acum ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)